Je levenswerk is veilig.

Wellicht heb je al talloze uren geïnvesteerd in het uitbouwen van een prachtig eiland in Animal Crossing: New Horizons. Wanneer je echter je Switch-systeem verliest of kapot maakt, dan verlies je ook al opslagdata en daarmee je eiland. Gelukkig komt er binnenkort een oplossing.

Nintendo heeft een nieuwe video uitgebracht met info over de nieuwe zomerupdate die op 30 juli arriveert. Die update voegt enkele leuke zaken toe zoals vuurwerkshows en de mogelijkheid om andere eilanden te verkennen in je dromen.

Interessanter is echter de toevoeging van een “dienst voor eilandback-ups en het herstel van gegevens“. Wie een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap heeft, zal het eiland en andere opslagdata namelijk kunnen uploaden naar het internet. Wanneer je vervolgens je Switch-systeem verliest of het gaat kapot, dan kan de speler op zijn of haar nieuwe Switch het eiland terughalen. Voor het terugzetten zal er wel een Nintendo-medewerker van de klantendienst moeten tussenkomen.

Nintendo benadrukt wel dat de dienst voor eilandback-ups losstaat van de opslagcloud die voor bepaalde Switch-games beschikbaar is via Nintendo Switch Online. Deze dienst wordt namelijk niet ondersteund door de game. Nintendo heeft een nieuwe pagina gemaakt met meer info, maar daar staan momenteel nog geen concrete details. Het wordt dus wachten tot 30 juli 2020 om te zien hoe de dienst precies in zijn werk gaat.

Later dit jaar verschijnt er ook een functie om gebruikers en opgeslagen gegevens naar een ander spelsysteem over te dragen. Over deze functionaliteit wordt later meer bekendgemaakt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!