De Tetris 99 Battle Royale game is al een drietal maanden uit, maar je kan het enkel spelen wanneer je Nintendo Online hebt. Dit is dus niets nieuws, maar wat kan ik zeggen, ik bén de Cold Gamer… Ik moet zeggen dat ik me gigantisch amuseer met de game!

Battle Royale met een twist

babble1

Sinds de populariteit van PUBG werden vele andere Battle Royale’s uit de grond gestampt. Zelf de grote triple-A games hebben er hun hoofd bij neergelegd en er zeker voor gezorgd dat ook hun games een battle royale mode hadden (Call of Duty Blackout bijvoorbeeld). Velen proberen een Battle Royale te maken met een uniek element erin, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het concept van een Battle Royale is makkelijk. Je wordt in een groep spelers gedropt en jij moet als laatste overleven. Makkelijk te begrijpen, maar moeilijk als ontwikkelaar om telkens iets unieks te vinden.

babble2 1

Ik dacht: “Een Battle Royale van Tetris? It is time to stop.”

Een Battle Royale van Tetris is iets dat ik nooit zag aankomen. Mocht er een tijdreiziger naar mij komen en me vertellen dat in een toestroom van Battle Royale games er een Tetris-versie zou komen, zou ik hem gek verklaren. En niet omdat hij een tijdreiziger is, want daar geloof ik wel in. Maar het feit dat een Tetris Battle Royale zou aankomen. Sure…

Toen Nintendo aan kwam zwaaien met hun betalend online systeem voor de Switch toonden ze ook wat we er allemaal bijkregen. En Tetris 99 was één van de “vele” voordelen. Ik was toch niet verkocht. Ik dacht: “Een Battle Royale van Tetris? It is time to stop.” Maar toen ik afgelopen weekend bij mijn bff, Thibault, was gaf ik het eens een kans. En ik was meteen verkocht. De game is zo leuk en verslavend.

Verslavend aspect

Tetris is een super simpele game, alhoewel ik Thibault zelf iets kon bijleren erover. Maar iedereen begrijpt het concept. Rijtjes maken met de blokken die je krijgt. Simpeler zou het bijna niet kunnen. En dat is alvast het eerste punt dat Tetris scoort. De complexiteit is nul. Natuurlijk zijn er aantal tactieken die je kan toepassen eenmaal je een Tetris Veteran wordt.

babble4 1

Een tweede puntje is dan dat deze Battle Royale maximum een tiental minuten duurt. En ik spreek dan echt wel over maximum. Als we kijken naar andere Battle Royale’s zoals Fortnite kan je al zeker zijn dat je langer dan 10 minuten bezig bent. En anders zit je zelf niet bij de top 50 spelers. Dus dat is wel een groot verschil.

Maar potjes van 10 minuten is wel fantastisch. Dat is ook de reden waarom ik nog steeds graag Hearthstone speel. Die potjes duren gemiddeld 10 minuten. Je kan vlug eens tussendoor spelen. Maar dat kan al vlug evolueren in “nog één potje, het duurt toch niet lang”. En al vlug worden de pauzes tijdens het ‘blokken’ een aantal uur…

Mijn afkeur voor Battle Royale’s

Normaal ben ik niet aan Battle Royale’s. Natuurlijk heb ik even meegedaan met de hype van PUBG en, ja, zelfs ik heb het gespeeld, Fortnite. Maar ik had altijd het gevoel dat de tijd die je investeerde nutteloos was. Je had niet echt een soort van progressiesysteem in de games. Dat vond ik toch. Dat ontbrak me wat. Het gevoel dat je beetje per beetje vooruit gaat, zelf als je eens slecht speelt.

In Tetris 99 is het niet zo anders. De enige vorm van progressie die je hebt is je level, die stijgt naarmate je speelt en hoe goed je speelt. Maar daar heb ik dat ook niet nodig, want de sessies duren maximaal 10 minuten.

Nostalgie

babble5

Tetris heeft voor mij dan ook wel een speciaal plaatsje in mijn hart. Maar geen nood dames, er is nog genoeg plaats voor jullie allemaal!

Ik herinner me nog dat mijn vader een GameBoy Color had met een aantal games. Paperboy, Pac-Man, Pokémon en natuurlijk ook Tetris. Ik heb geen idee welke ik het eerste in de GameBoy stak. Misschien was het zelfs mijn eerste game op de Gameboy Advance. Maar wanneer iemand me vraagt welke game ik voor het eerst speelde zal ik, hoe dan ook, Tetris antwoorden. En daar lieg ik niet over. De eerste game die ik me herinner is Tetris. Misschien was het iets anders, maar voor mij blijft het Tetris.

En over nostalgie gesproken, de Grafische rekenmachines die we moesten aankopen in het middelbaar konden ook een aantal games draaien. Wat een geweldige machines waren dat. Maar dat mocht ook wel. Ze kosten dan ook maar liefst 120 euro. En de game die ik daarop speelde? Je raadt het al: Tetris! Dus zelf tussen de lessen door in het middelbaar had ik al een nostalgische reünie met de gekleurde blokjes.

Tetris 99 Gameboy Color Event

babble6

Nu we toch bezig zijn over mijn Gameboy Color tijdperk, er is een Tetris 99 evenement bezig op dit moment! Wat een geweldige overgang is dit?

Het evenement startte gisteren en gaat nog door tot 20 mei 8:59. Daarin moet je 100 punten verzamelen om het thema van de Game Boy beschikbaar te krijgen, ook voor na het evenement. Dat ben ik natuurlijk ook al aan het doen. Pure nostalgie voor mij! Mocht Tetris ook een speciaal plaatsje bij jou hebben is het aan te raden om dit weekend toch een uurtje in een hoekje te gaan zitten, Tetris 99 te downloaden, en mensen over de hele wereld laten huilen.

Zo zie je mij, die wat Japanners zal afmaken in Tetris, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!