Cloud gaming is voor mij persoonlijk een van de spannendste verschuivingen in de gamingwereld. Ik ben altijd een fan geweest van de cloud vanwege het gemak en ik kon al een paar keer proeven van cloud gaming. Toen Google Stadia werd aangekondigd, werd ik dan ook enorm blij van wat ik zag.

Ook PlayStation en Microsoft zijn echter druk bezig met hun eigen cloud gaming oplossingen. Microsoft doet dat in de vorm van Project xCloud en PlayStation doet het onder de vlag van PlayStation Now. Dat Microsoft echter een hele sterke speler is in de cloudwereld, is Sony echter niet ontgaan. Ze hebben dan ook de wijze beslissing genomen om zich aan te sluiten bij Azure, het krachtige Cloud platform van Microsoft.

Intentieverklaring

Door de intentieverklaring die door Sony en Microsoft werd ondertekend, worden de concrete plannen wat duidelijker. Beide partijen gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden voor nieuwe innovaties om een betere gebruikerservaring te bieden voor entertainmentplatformen en AI-oplossingen.

Concreet gaan ze samenwerken aan nieuwe cloudoplossingen voor Microsoft Azure om zo de gaming en content-streaming services van beide partijen te verbeteren. Bovendien zal Sony Microsoft Azure gebruiken voor zijn eigen gaming en content-streaming services. In de verklaring valt niet meteen te lezen om welke diensten van Sony het precies gaat, maar waarschijnlijk zal dit betekenen dat PlayStation Now zal worden aangestuurd door Microsoft Azure, net zoals Microsoft xCloud dat uiteraard ook gebruikmaakt van Azure.

Microsoft zal zwaar inzetten op xCloud tijdens de aankomende E3-beurs. Google Stadia zal daar mogelijk niet te zien zijn, maar Google’s streamingdienst zou dit jaar nog lanceren. De toekomst is dus dichtbij en met de nieuwe samenwerking, weet Google dat het geen lachertje wordt om zich te vestigen in de gamingwereld.

En zo zie je mij, die een tevreden traantje wegpinkt bij het feit dat twee concurrenten samenwerken, en hopelijk ook jou, on the Babblefield.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!