Heb je een saaie dag? Lek dan eens een erg geanticipeerde game als ‘grap’, stel een andere belangrijke game serieus uit en maak bekend dat je nog drie onaangekondigde games achter de hand hebt. Welkom bij de gedachtegang van Ubisoft.

Splinter Cell geteased als grap

Over sommige dingen maak je geen grappen. Over een franchise die me heel nauw aan het hart ligt en die al lang een comeback had moeten maken, al zeker niet. Daarom hoop ik dan ook van harte dat het geen ‘grap’ was toen Julian Gerighty, creative director van Tom Clancy’s The Division 2, op Twitter een foto dropte met als onderschrift “Aan het werk aan de nieuwe Splinter Cell met Dan Hay en Roman Campos-Oriola. Kan niet wachten op E3.”

Ubisoft reageerde op het voorval in een statement tegenover US Gamer. “Julian was duidelijk een grapje aan het maken, zoals hij wel vaker doet. Het ziet ernaar uit dat onze creative directors gewoon wat plezier aan het hebben zijn. We hebben op dit moment geen aankondigingen te maken.”

twitter splinter cell

Nu weet ik niet hoe Julian zijn gevoel voor humor precies is, maar ik kan me inbeelden dat het beter is dan een game aankondigen als grapje. Goed geprobeerd met die damage control, Ubisoft, maar we weten allemaal dat Splinter Cell te zien zal zijn tijdens E3 2019. Is dat wishful thinking? Absoluut, laat me dromen.

Skull & Bones opnieuw uitgesteld

Sinds de bescheiden teleurstelling die Sea of Thieves heet, kijkt iedereen reikhalzend uit naar Ubisoft’s Skull & Bones. De game werd destijds aangekondigd in 2017 en zou in de herfst van 2018 lanceren. Vorig jaar stelde Ubisoft de game uit naar het financiële boekjaar van van 2019. Dit houdt in dat Ubisoft nog de tijd zou hebben tot april 2020 om de game te lanceren.

Dat lijkt echter niet te gaan gebeuren, want in een filmpje op Twitter kondigen de ontwikkelaars aan dat die releasedatum ook niet gehaald zal worden. Een nieuwe datum ontbreekt voorlopig nog, maar verwacht de game niet voor april 2020. Skull & Bones zal ook niet te zien zijn tijdens de E3-beurs.

Nog 3 onaangekondigde Ubisoft-games achter de hand

Er is ook nog goed nieuws van Ubisoft. In een financieel verslag heeft het bedrijf namelijk laten weten dat er nog drie onaangekondigde triple-A games zijn die zullen worden gereleased voor april 2020.

Wat kunnen we verwachten? Watch Dogs 3 is sowieso een grote kanshebber. Recent werd ook bekend dat de nieuwe Assassin’s Creed vikings centraal zal plaatsen, maar het is onwaarschijnlijk dat die game al zo snel verschijnt. De nieuwe Splinter Cell game die hierboven werd genoemd, lijkt ook niet meteen een plausibele kanshebber te zijn. Dan is het verder nog de vraag, tellen ze Just Dance 2020 werkelijk als een “onaangekondigde triple-A game”?

En zo zie je mij, hoopvol aan het afwachten op een nieuwe Splinter Cell, en hopelijk ook jij, on the Babblefield.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!