Als gamers zijn we het gewend om te wachten, maar Bethesda pakt het anders aan en dropt gewoon de hele DOOM-trilogie zonder aankondiging.

Als donderslag bij heldere hemel (letterlijk dan, ik schrijf dit nieuwsbericht vanuit een trein terwijl het onweer om me heen raast) heeft Bethesda DOOM, DOOM II en DOOM III uitgebracht voor Switch, PS4 en Xbox One. Dat de Switch-versie eraan zat te komen, werd echter al duidelijk dankzij een eerder lek. Het is echter een aangename verrassing dat de volledige trilogie meteen naar alle huidige consoles komt.

De eerste Doom-game dateert ondertussen alweer van 1993 en viert nu zijn 25e verjaardag. Bethesda zag het dus als een ideaal moment om iedereen de kans te geven om de volledige trilogie te herbeleven en je hoort ons daar niet over klagen. Naast de originele games vind je ook extra’s, zoals een twintigtal nieuwe levels in Doom II die door de community werden gemaakt.

De originele Doom kost je 4,99 euro, net zoals Doom II. Voor Doom III betaal je 9,99 euro. De games zijn ondertussen te vinden in de Nintendo eShop, PlayStation Store en Microsoft Xbox Store.

Sloppy Nintendo

De Switch-versies van de games lekten eerder vandaag al uit door de deugnieten bij Nintendo. Alle drie de games waren namelijk eventjes te vinden in de Nintendo eShop, maar kort daarna verwijderde Nintendo ze weer, zo merkte NintendoLife op.

En zo zie je ons, de Nintendo eShop blijven refreshen want je weet maar nooit dat Nintendo plots Breath of the Wild 2 online gooit, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!