Op Twitter gebeurt het nogal vaak dat er een aantal bizarre hashtags trending worden. Deze keer is het echter niet zo bizar en het verbaast me dat het zo lang heeft geduurd. Vandaag kwam #RemasterThousandYearDoor namelijk tussen de trending hashtags te staan.

Papieren…Mario?

Ja, dat hoor je goed. Paper Mario is een spin-off reeks van de welbekende Mario reeks. Deze spin-off reeks was voor het eerst te zien op de Nintendo 64 onder de naam Paper Mario in het jaar 2000. De reeks focuste zich op het RPG-genre. In de eerste en de tweede game kreeg Mario ook telkens een partner die met hem meevocht. Later kreeg je andere partners en kon je dus kiezen wie je zou gebruiken in een gevecht.

De reeks had een verfrissende look en ontstond uit het absurde idee om Mario in een papieren wereld te gooien. Geen idee wat Nintendo op dat moment dacht. Maar net zoals het absurde idee om Rayman’s Rabbids in de mix te brengen, sloeg het wel aan. Zo goed zelfs dat de sequel: Paper Mario – The Thousand Year Door voor velen hun nostalgisch hartje sneller laat slaan. De game is een parel zowel op vlak van gameplay als story. Dat oordeel heb ik me vooral laten influisteren door anderen, aangezien ik de game nog nooit heb gespeeld. In elke top tien Gamecube games zal de Paper Mario game echter wel te vinden zijn.

New Age Paper Mario

paper mario color splash

De Paper Mario die de gamers van vandaag kennen, zijn Color Splash en Sticker Star voor Wii U en 3DS respectievelijk. De 3DS game is te vinden in mijn collectie en heb ik toch een aantal uur op gespeeld, maar de game is eigenlijk niet zo leuk. Ten eerste zijn de partners al weggevallen waar ik zo’n gigantische fan van ben. Ten tweede is de gameplay ook niet wat je ervan verwacht. Daardoor heb ik nooit de behoefte gehad of er zelfs aan gedacht om Color Splash aan mijn collectie toe te voegen. Om eerlijk te zijn ziet die game er ook minder uit, zowel op het vlak van gameplay als story.

Eén YouTube-video

Via het internet is er vaak niet veel nodig om een virtuele rel te starten. Een kleine tweet of een reactie onder een Facebookbericht kan het al doen. Ditmaal heeft de YouTuber Arlo daar alles mee te maken. Hij maakte een filmpje als eerbetoon aan zijn liefde voor de Paper Mario sequel en roept alle strijders om hun smartphones bij de hand te nemen en te tweeten en hashtaggen alsof ons leven ervan afhangt. Zo hoopt hij Nintendo te overtuigen om een remaster van The Thousand Year Door te maken.

En… het lukt. Op Twitter zijn er al tal van tweets met de hashtag te vinden. Dat is dan ook logisch aangezien de hashtag als trending terug te vinden is.

babble4

Aardig prijskaartje

Paper Mario: The Thousand Year Door verscheen oorspronkelijk op de Gamecube console. Hoewel ik er eentje heb staan, is het echter wel een behoorlijke investering om een fysieke kopie van de game te scoren. Wanneer je de game te koop ziet staan, is er toch meestal wel sprake van drie cijfers voor de komma. De game is zeer zeldzaam en een echte cult classic. Vandaar dus dat de meeste hem houden en hij erg weinig te koop wordt aangeboden. Gelukkig is er in de 21e eeuw wel een optie om dat prijskaartje te omzeilen. Terwijl we toch zitten te wachten op de remake, zou ik de game wel eens durven spelen op mijn pc via een emulator.

De Paper Mario games van deze generatie zijn zeker hun geld niet waard. Maar mochten ze een remake van de eerste of tweede game maken, zou ik er nooit over twijfelen. Vreemd dat Nintendo hun papieren wereldje niet terug boven heeft gehaald in een van de vele ports die uitkomen voor de Switch. Zelf de Mario & Luigi spin-offs hebben al het remake-daglicht gezien. De Zelda-games hebben ook al aardig wat remakes gekregen. Nu de hele Twitterwereld zich bij Nintendo in de kijker werpt, krijgen vele fans, waaronder ook ik, kleine sprankeltjes hoop in hun ogen.

Nintendo biedt in deze generatie een meer luisterend oor naar de fans toe. Het zal afwachten zijn om te zien of we krijgen wat we willen. Laten we alleen nooit de hoop opgeven. Waluigi in Super Smash!

En zo zie je mij, die alvast een tweet heeft klaarstaan met #RemakeThousandYearDoor, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!