Maar ze zijn niet speelbaar.

De nieuwe Xbox-applicatie voor Android zit boordevol handige toevoegingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om games te downloaden die je nog niet bezit, al zijn ze nog niet speelbaar tot je de game effectief bezit.

Microsoft heeft vandaag de publieke bèta uitgebracht van de Xbox-applicatie voor Android. Die nieuwe app komt met tal van interessante toevoegingen, waaronder de mogelijkheid om lokaal games te streamen van je console naar je smartphone. Ook krijg je via de applicatie meteen toegang tot al je screenshots en opgenomen video’s, zodat je ze snel kan delen.

Een andere interessante toevoeging werd echter ontdekt door een Resetera-gebruiker. Het is namelijk mogelijk om een game te downloaden die je nog niet bezit. Ik testte het uitgebreid met enkele games die nog moeten uitkomen (FIFA 21, Assassin’s Creed Valhalla en Cyberpunk 2077), maar ook met een hedendaagse game die ik niet bezit (Jedi: Fallen Order).

Bij alle games begon de installatie meteen op mijn Xbox One console. Bij Jedi: Fallen Order werd zoals verwacht de volledige game gedownload, terwijl er bij Cyberpunk 2077 slechts 100MB werd gedownload. Wellicht zullen de overige gegevens automatisch worden gedownload van zodra de afgewerkte game op de servers van Microsoft staat.

De functie is voornamelijk interessant voor mensen die alvast de day one patches willen binnenhalen terwijl ze zitten te wachten op hun fysieke exemplaar van de game.

Zat je te wachten op deze feature? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!