De Plants vs Zombies franchise bestaat al een lange tijd. Toen de franchise veranderde van een tower defense-achtige game naar een shooter dacht iedereen dat het 1 april was. Maar de tweede in deze reeks is de beste shooter die ik OOIT heb gespeeld. Volgens bronnen komt de derde er al snel aan.

Vertrouwelijke informatie geven aan mensen is nooit een goed idee, of het werd met opzet gedaan. Sommige spelers kregen van EA namelijk een mail waarin ze uitgenodigd werden voor een picknick.

babble1 7

In de mail is dus duidelijk te zien dat het over de nieuwe Plants vs Zombies shooter gaat gemaakt door hetzelfde team achter de Garden Warfare reeks. Hoewel de naam op dit moment Picnic draagt, is er dus wel een grote kans dat het over GW3 gaat (Garden Warfare 3).

Ook wordt er in de mail gezegd dat de test enkel op Xbox One en PS4 is, een console exclusive dus. Take that PC peasants.

De Alpha playtest zal plaatsvinden van 1 tot 6 augustus en zal twee klassieke modes hebben: Team Vanquish en Turf Takeover waarin Team Vanquish een Deathmatch is en Turf Takeover een Capture de Flag is.

Nu de game in de Alpha fase zit, zal er al snel een officiële releasetrailer komen van EA. EA vertelde in februari dat ze meer plannen hadden het komende fiscaal jaar met Plants vs Zombies en Need for Speed. Het fiscale jaar eindigt april 2020. Aangezien ze nu al beginnen aan de Alpha fase, zitten ze wel mooi op schema.

Van GW 1 naar GW 2 kregen we vier nieuwe personages en twee die er later aan werden toegevoegd. Dat maakte tien speelbare personages in GW 2. Ik hoop alvast dat alle personages terug te zien zijn in de nieuwe game en dat het raster toch wel dubbel zo groot wordt.

Garden Warfare 2

babble2 7

Ik had al vermeld dat GW 2 de beste shooter is die ik heb gespeeld. Eén van mijn 31 Platinum Trophies. Het was de beste impulsaankoop die ik ooit heb gedaan. Ik heb de game kunnen scoren voor zo’n 10 euro, in de PS Store is hij op dit moment te vinden voor 19,99 euro. Hoewel de game al drie jaar oud is, raad ik deze nog steeds aan. Mocht je benieuwd zijn naar hoe goed deze shooter franchise is, zou ik zeggen kopen die handel. Met een paar vrienden zal je een ongelooflijke tijd beleven.

Timon Vermeulen
Author

Timon kijkt verder dan de grote titels en laat zich graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vindt hij nogal vaak inspiratieloos en daarom volgt hij de indiewereld met een arendsoog. Tot zijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit een indie game te maken. Naast zijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je hem vaak vinden op Hearthstone of Overwatch. Verder kan je hem steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Laat een reactie achter