Ah, Comic Con. Het moment waar er een heleboel nieuwe pops uitkomen die snel in prijs zullen stijgen. Maar tijdens het San Diego Comic Con gebeurt er veel meer! Zoals fase vier in het Marvel Cinematic Universe.

De voorbije drie fasen waren geweldig en hebben mij omgetoverd in een die-hard MCU fan. De voorbije tien jaar hebben ze besteed aan de fundering voor Endgame, die dan ook allerlei records heeft gebroken. Nu dat voorbij is, is het tijd voor de volgende fase, maar wat brengt die volgende fase?

Tijdens Spider-Man: Far From Home hoopte ik een kleine teaser te zien wat betreft de volgende fase. Helaas kwam ik enkel uit de cinema met een teleurstellend gevoel. Maar genoeg daar over, anders maak ik straks weer een woedende Thibault wakker uit zijn slaap.

Maar goed nieuws! Tijdens Comic Con was Marvel zo vriendelijk om de tijdlijn even met ons mee te delen.

babble1 6

Hier zien we dus de komende films van fase vier. Maar… Wacht eens. Zei ik enkel films? Er komen namelijk ook een heleboel series uit die te maken hebben met fase vier.

Deze series zijn enkel te vinden op het betalende streamingplatform van Disney: Disney +. Meer informatie over Disney + is te vinden op de website. Maar de vraag die iedereen zich stelt, is hoeveel die streamingdienst kost. Dat zal namelijk 6,99 euro per maand kosten ofwel 69,99 euro per jaar. Even vlug omgerekend zal je 13,89 euro “winst” maken met een jaarabonnement.

Er kan nu veel gespeculeerd worden over de films en series, maar toch wil ik het hebben over twee belangrijke titels:

babble4 1

De nieuwe Thor-film zal, toch volgens de tijdlijn, de laatste in de reeks zijn. Dat is ook met een reden, want het is namelijk bekend dat buiten Chris Hemsworth ook Nathalie Portman meedoet. Deze zal namelijk te zien zijn in de film als female Thor. Mocht deze naam je bekend in de oren klinken, kan dat goed zijn. Zij speelt namelijk al Jane Foster in de vorige Thor-films.

babble6 1

Het feit dat er al een female Thor aanwezig zal zijn in de film laat je fantasie al op volle kracht draaien. Hoewel je kan beginnen fantaseren over Nathalie Portman, bedoel ik het meer op een onschuldige manier. Wat zal er gebeuren in het MCU? Wat staat ons allemaal te wachten? Wordt Female Thor de nieuwe bae van het MCU? (Sorry Captain Marvel <3)

babble2
babble5 1

Ten tweede wil ik het hebben over de animated serie What If…? Ja, een animated serie die te maken heeft met het MCU. Er werd gezegd dat de originele acteurs zullen gecast worden als de voice acteurs van hun personage. Gelukkig maar. Hoewel er niet veel werd losgelaten over de serie, eigenlijk over geen enkele serie, geeft de naam al veel vrij. Wat als… Hoewel wij dat in Vlaanderen kennen als een komische serie sta ik te popelen over de verschillende vragen die gesteld kunnen worden.

Vervolgens weten we nog dat de serie WandaVision een bepaalde relatie zal hebben met de nieuwe film van Doctor Strange waar Scarlet Witch ook in te vinden is. De film zal ook gezien worden als de eerste “horror” in het MCU. Benieuwd wat dat met zich meebrengt.

Ook werden Blade en de Fantastic Four nog getoond, helaas wel zonder een releasedatum. Het is ook niet duidelijk of deze bij fase vier zullen horen.

Hoewel er nog nooit een serie is geweest van Marvel die enige invloed had op het MCU, kan dit deze fase wel veranderen. Misschien wordt het tijd om het MCU ook te implementeren in series. Hoewel er veel meer Marvel op de markt zal zijn, zal het ook veel meer werk zijn om alles te volgen. Zal dat de mensen afschrikken?

Maar er is nog niets zeker, behalve het feit dat – buiten Agents of Shield – dit de eerste keer zal zijn dat er personages van het MCU te zien zullen zijn in een serie. Hierdoor wordt de kans wel groter dat het MCU deels zal verhuizen van het grote scherm naar de woonkamer.

En zo zie je mij, die nu al zorgt dat hij vrij is op de dagen dat de films uitkomen, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Timon Vermeulen
Author

Timon kijkt verder dan de grote titels en laat zich graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vindt hij nogal vaak inspiratieloos en daarom volgt hij de indiewereld met een arendsoog. Tot zijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit een indie game te maken. Naast zijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je hem vaak vinden op Hearthstone of Overwatch. Verder kan je hem steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Laat een reactie achter