Nostalgie ten top: echte D&D klassiekers waaronder Baldur’s Gate, Planescape: Torment, Icewind Dale en Neverwinter Nights komen naar de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

In mijn kast heb ik een collectors edition liggen van Baldur’s Gate. Ik heb dat spel nog nooit gespeeld, maar die ligt in mijn kast omdat het een van de pronkstukken is uit het gamertijdperk van mijn vader. Nu krijg ik de kans om te voelen wat mijn vader ook voelde toen hij voor het eerst Baldur’s Gate speelde, want Skybound Games en Beamdog kondigen aan een enhanced edition van de game uit te brengen. En het blijft niet bij die ene titel, concreet gaat het om:

  • Baldur’s gate: Enhanced Edition Pack
    Deze bevat Baldur’s Gate: Enhanced Edition en zijn opvolger Baldur’s Gate II: Enhanced Edition. Uiteraard bevat het pakket ook alle DLC en de Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear uitbreiding. Die bevat nieuwe content om de brug te maken tussen de twee games.
  • Planescape: Torment: Enhanced Edition / Icewind Dale Enhanced Edition
    Dit pakket bevat bovenstaande twee games en al hun DLC en uitbreidingen.
  • Neverwinter Nights: Enhanced Edition
    Deze game die in 2002 werd uitgeroepen tot RPG of the Year en al zijn DLC brengt 10 standalone D&D-gebaseerde avonturen die kunnen gespeeld worden in co-op en met online multiplayer.

De fysieke editie van Neverwinter Nights: Enhanced Edition verschijnt op 6 december 2019. De andere titels verschijnen iets eerder, namelijk op 27 september. Alle fysieke edities zullen beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch en zullen 49,99 dollar kosten per stuk.

https://www.youtube.com/watch?v=4fI0p4dSKlQ

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!