Zeg van Microsoft wat je wil, maar met hun Xbox Game Pass doen ze het lang niet slecht. De dienst bevat enkele steengoede games en first-party games komen zelfs op launch day naar de service. Ook voor Microsoft is het een groot succes en ze willen dat momentum nu verderzetten met de introductie van Xbox Game Pass op pc.

In een poging om hun pc gaming ecosysteem meer aandacht te geven, heeft Microsoft drie actiepunten opgesteld voor zichzelf:

1. Xbox Game Pass voor pc-gamers

Twee jaar geleden lanceerde Microsoft Xbox Game Pass voor Xbox en sindsdien heeft het grote voordelen gehad voor zowel gamers als fabrikanten. Het bedrijf heeft onderzocht of een soortgelijke dienst voor pc ook kan scoren en het antwoord is … insert trommelgeroffel … ja! Daarom introduceert Microsoft nu Xbox Game Pass. “Huh dat bestaat toch al?” Ja slimpie, maar deze keer is het voor pc, zoals je al kon lezen in de titel van dit bericht en bovenstaande tussentitel.

Xbox Game Pass voor pc geeft spelers onbeperkte toegang tot een selectie van meer dan 100 games op Windows 10. Tot het aanbod behoren games van ontwikkelaars en uitgevers zoals Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA en meer. Net zoals op Xbox is het ook opnieuw de bedoeling om eigen nieuwe games meteen op de dag van lancering uit te rollen op de dienst. Dit geldt ook voor games van de de recent aangekochte studio’s zoals Obsidian en inXile.

Wie een lidmaatschap heeft, krijgt ook 20% korting op games in de Microsoft Store en 10% korting op game-gerelateerde content zoals DLC. Op de E3-beurs zal Microsoft meer informatie geven over de dienst, zoals welke games naar de Xbox Game Pass komen en wanneer en hoe hij precies beschikbaar wordt.

2. Meer Microsoft-games op Steam

Microsoft gelooft dat gebruikers vrijheid moeten hebben wat betreft het aankopen van games (in your face, Epic Games Store). In maart kondigde Microsoft al aan dat Halo: The Master Chief Collection naar de pc komt via de Microsoft Store en Steam. Het bedrijf zal nog meer games uitrollen naar Steam, waaronder Gears 5 en alle Age of Empires I, II & III: Definitive Editions.

Halo The Master Chief Collection
Halo: The Master Chief Collection is niet de enige game die naar Steam komt.

3. Ondersteuning voor Win32 games op Windows 10

Hoo, wacht. Wat zijn Win32 games en waarom moet je er überhaupt iets om geven? Lang geleden, toen de dieren nog spraken, was Win32 dé manier voor ontwikkelaars om apps te ontwikkelen voor het Windows-platform. Later werd dit vervangen door het UWP-formaat, maar dat maakt het ontwikkelaars niet meteen makkelijker (er zijn enkele vervelende limitaties) om hun games ook te releasen op de Microsoft Store. Microsoft kondigt nu aan dat Win32 nu volledig ondersteund wordt op de Microsoft Store. Concreet betekent dit dat andere ontwikkelaars nu ook hun games kunnen releasen op de Microsoft Store zonder hier grote aanpassingen voor te moeten doen. Hoera voor universele standaarden!

Meer op E3

Het nieuwsbericht van Xbox was slechts oppervlakkig, maar dat heeft een reden. Waarom zou je nu immers alles uitleggen terwijl je daar 9 juni alle tijd voor hebt tijdens de E3-beurs. Dan kunnen we dus meer informatie verwachten over de strijd van Microsoft om de wereld van pc-gaming te veroveren.

En zo zie je mij, die hier totaal geen gebruik van kan maken op zijn iMac, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!