Het coronavirus heeft ons leven aardig op zijn kop gegooid. Iedereen dient zoveel mogelijk thuis te blijven en dat gaat de ene persoon al beter af dan de andere. Ondertussen beginnen de eersten al hun verstand te verliezen en bij anderen begint de eenzaamheid toe te slaan. Iedereen verwerkt zaken op een andere manier, maar wij zijn vooral benieuwd hoe gaming je door deze periode helpt.

Nu het quasi onmogelijk is om af te spreken met vrienden, wordt er volop gezocht naar alternatieve manieren om sociaal te zijn. Zoek jij sociaal contact op door vaker samen te gamen met vrienden, of is jouw speelgedrag nog steeds grotendeels gelijk aan dat van voor de coronacrisis? Laat het ons weten!

Resultaat

Het resultaat is binnen en….. voor een heel groot deel van de spelers is er een duidelijk verschil in hun speelgedrag. Meer dan de helft (61%) van onze stemmers geeft aan meer online te gamen sinds ze in quarantaine verblijven. Uiteraard kunnen we dit niet alleen wijten aan ‘eenzaamheid’. Veel mensen hebben nu namelijk ook meer tijd omdat ze niet langer moeten pendelen. Meer tijd, betekent ook meer tijd om te gamen. Wie vroeger slechts 1 keer per week (online) gamede, doet dat nu misschien elke dag.

Het is duidelijk dat gaming een belangrijke manier vormt voor gamers om in contact te blijven met gelijkgestemden.

Zoek je meer sociaal contact via games in deze quarantaineperiode?
 • Ja, ik speel meer multiplayergames 61%, 19 stemmen
  19 stemmen 61%
  19 stemmen - 61% van alle stemmen
 • Neen, mijn speelgedrag is onveranderd gebleven 39%, 12 stemmen
  12 stemmen 39%
  12 stemmen - 39% van alle stemmen
Aantal stemmen: 31
29/03/2020 - 29/03/2020
Poll is gesloten

Over de Gamerverse lezersopinies

Elke maandag legt Gamerverse een nieuw vraagstuk voor aan zijn lezers. Zo krijgen we inzicht op de impact van gaming op de maatschappij. De resultaten van het onderzoek publiceren we elke zondag op onze website.

Licht je mening zeker verder toe in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

2 reacties

 1. Thibault

  In eerste instantie maak ik gebruik van de uitgespaarde tijd (zoals de tijd die ik uitspaar door niet meer te pendelen en me niet meer te scheren lol) om singleplayer games af te ronden die ik de laatste tijd heb laten liggen. Zoals Breath of the Wild, Call of Duty Modern Warfare en Far Cry 5. Next up: Spider-Man en God of War.

  Ik merk wel dat ik veel meer geneigd ben om ook online wat te spelen, terwijl ik dat normaal veel minder heb. Vooral omdat je dan contact kan houden met vrienden terwijl je samen aan het gamen bent.

 2. Timon Vermeulen

  Nu zitten er veel meer van mijn vrienden online. Qua game-tijd is er op eerste zich niet zoveel meer veranderd. Maar nu speel ik wel meer online dan anders omdat er net zoveel vrienden online zijn. Een twee tal weken geleden speelde ik nog volop singleplayers, nu liggen die even aan de kant.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!