Human Fall Flat is mogelijk de meest lachwekkende co-op game die te vinden is op de PlayStation 4. Dat in combinatie met een platinum trophy en de game mocht zich al snel kronen tot mijn 36e platinum.

Ik had nog nooit gameplay van de game gezien, maar in deze corona-tijden waren twee vrienden van me de game aan het spelen. Ze vroegen of ik mee wou doen. De game stond op dat moment voor slechts 7 euro te koop in de PS-Store. Natuurlijk kwam eerst dé belangrijkste vraag: “Heeft de game een Platinum?” Het antwoord was positief en veel meer moest ik niet meer nadenken. Ik kocht de game en wat een pret heb ik beleefd.

Human Fall Flat is een puzzelgame die zowel alleen of in co-op te spelen is. Natuurlijk is alles veel leuker in co-op. De eerste paar levels zijn belachelijk gemakkelijk, maar dat mag wel. Je bestuurt een personage dat zo onhandig is als het maar kan. Armen en benen swingen soms heel vreemde kanten uit en hoe de fysica werkt in deze game is een grote vraag voor mij. Klimmen op obstakels en dozen verslepen worden soms wel een grote uitdaging met de besturing, maar dat zorgt wel voor het lachwekkende deel van het spel. Wanneer je kijkt naar je medespeler die simpelweg een doos op een knop probeert te plaatsen, maar zodanig veel sukkelt dat het hem maar niet lukt. Vooral die momenten van het spel zal ik onthouden en mijn lachspieren ook. Twee minuten in-game en ik lag al – figuurlijk – op de grond van het lachen.

Twee minuten in-game en ik lag al op de grond van het lachen.

De game is wel relatief kort, maar voor 7 euro kan ik zéker niet klagen. Ook moet ik toegeven dat we misschien wel een deeltje van de game hebben overgeslagen. We probeerden toch altijd wel puzzels over te slaan door de game proberen kapot te maken. “Zouden we niet gewoon op die muur kunnen klimmen en dit deel overslaan?” Dat hebben we ons meerdere keren afgevraagd in een level en wanneer we erin slaagden, klonk er heel wat gejuich door het huis.

Ik had totaal geen ervaring in de game, maar na een tweetal uur te spelen had ik het al aardig onder de knie en had ik ook een arendsoog ontwikkeld om puzzels op te lossen. Al mijn game-ervaring had dus helemaal geen zin in deze game. Het is iets unieks, wat ik nog nooit had gespeeld. Wat dus wil zeggen dat de game zowel voor casual als hardcore gamers is. Misschien zelfs om samen met een onervaren gezinslid te spelen.

De Platinum vraagt echter wel wat meer energie van je. Absurde obstakelparcours moesten overtroffen worden om zo aan een bepaald punt te geraken en vervolgens ervan af te slingeren. Onmogelijk voor mij, maar gelukkig had ik een medespeler die de game wat beter onder de knie had. Die heeft toch wel een deel van de trophies verdiend voor me. De meeste trophies kan je namelijk ook verdienen als één speler in het spel het behaalt. Zo stond ik dus maar wat toe te kijken terwijl Axel de gekste dingen aan het doen was. Top entertainement!

Eén klein probleem dat we hebben gehad was dat we soms – zonder enige reden – uit de game werden gegooid. Op zich geen probleem, je kan zomaar midden in een level inspringen bij een vriend om hem of haar even te helpen. Maar er was één trophy waarin je de game volledig moest uitspelen in één zit. Uiteindelijk is het ons toch gelukt, maar het is duidelijk dat er de nodige frustratie mee gepaard ging.

Mocht je niet meer weten wat gespeeld of gedaan, koop Human Fall Flat dan samen met wat vrienden. De game is nu nog 7 euro tot en met 2 april. Daarna stijgt de prijs weer naar 15 euro. Wat overigens nog steeds een goede prijs is, voor zo’n lachwekkend spel.


Ben je op zoek naar de beste co-op games om samen met je vrienden te spelen? Raadpleeg dan zeker eens onze lijst!

En zo zie je mij, die eindelijk uit zijn PlayStation-trophy-glas kan drinken, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

human fall flat boxart

Human Fall Flat

Ontwikkelaar: No Brakes Games / Codeglue

Uitgever: Curve Digital

Platformen: Windows / macOS / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / iOS / Android

Releasedatum: 22/07/2016

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!