Time to terminate...

Speelt je kleine broertje geen Animal Crossing: New Horizons meer op je Switch en staat zijn tent of huis enkel in de weg op je eiland? Zo verwijder het profiel van een gebruiker!

Wie zijn of haar Switch deelt met meerdere personen, heeft vast al ontdekt dat het eiland gedeeld wordt door alle Switch-gebruikers. Wanneer een van deze gebruikers Animal Crossing: New Horizons niet meer speelt en zijn of haar huis/tent enkel maar in de weg staat, dan kan het een goed idee zijn om dat spelersaccount van je eiland te verwijderen. Bespreek het wel eerst even met de persoon in kwestie voordat je dit doet, Gamerverse is niet verantwoordelijk voor familieruzies.

Wissel van gebruiker

Mijn zus heeft ooit uit nieuwsgierigheid een nieuw account aangemaakt op mijn Switch en een bezoekje gebracht aan mijn eiland, maar na dat uurtje heeft ze Animal Crossing: New Horizons nooit meer gespeeld. Haar tent staat dus enkel in de weg, en dus is het tijd om via een paar instellingen ervoor te zorgen dat het lijkt alsof ze nooit bestaan heeft… *Insert dramatic chipmunk*.

dramatic chipmunk

Iedere speler kan enkel zijn eigen spelersaccount verwijderen. In dit geval moet ik dus Animal Crossing: New Horizons opstarten via het profiel van mijn zus. Dit doe je door naar het startscherm van je Switch te gaan en op Y te drukken wanneer Animal Crossing: New Horizons geselecteerd is.

Instellingen

Nadat de game werd opgestart, ga je op het startscherm niét doorklikken om naar het eiland te gaan. In plaats daarvan druk je op de min-toets op je Joy-Con om naar de instellingen te gaan. Je komt nu terecht in een vrij dramatische setting met een onheilspellende Tom Nook. Hij zal je waarschuwen dat je voorzichtig moet omgaan met deze instellingen, want een foute actie kan ervoor zorgen dat je hele eiland verwijderd wordt. Onze advocaat wijst ons erop ook hier te vermelden dat we niet aansprakelijk zijn.

animal crossing new horizons instellingen

Tom Nook zal je vragen over welke instellingen je wil praten. Selecteer Opgeslagen gegevens.

animal crossing new horizons instellingen

Kies vervolgens voor Ik wil een registratie wissen. Wanneer je dit doet als eilandbeheerder, zal Tom Nook je uitleggen dat jij essentieel bent voor het eiland, en dus niet je opgeslagen gegevens kan verwijderen. Wil je jouw eiland resetten, dan zal je effectief in de instellingen van je Switch-systeem de save data voor de game moeten verwijderen. In dat geval bestaat het eiland niet meer, voor niemand.

animal crossing new horizons registratie wissen

Tom zal je nu uitleggen wat die actie precies inhoudt. “Je huis, klingels en miles verdwijnen, en andere bewoners en ik zullen niet meer weten wie je bent.” Dat Tom een dramaqueen is wist je vast al. Vervolgens krijg je een scherm waar je kan kiezen om je opgeslagen gegevens te wissen.

animal crossing new horizons opgeslagen gegevens wissen

Wanneer het verwijderen voltooid werd, zal je automatisch worden teruggestuurd naar het hele begin van Animal Crossing: New Horizons (de check-in balie). Je kan de game echter nu gewoon afsluiten. Wanneer je het spel opstart met een ander account, zal je zien dat het huis verwijderd werd van het eiland.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

5 reacties

 1. Avatar

  Hoi! Vraagje, mijn zusje is (zucht) het eiland begonnen op animal crossing en is dus eiland beheerder. Zij speelt nooit meer maar ik kom niet verder zonder haar. Is er een mogelijkheid om te wisselen van eiland beheerder? Als ik haar account (huis) verwijder van het eiland, word ik dan automatisch eilandbeheerder?

  Thanks! Nancy

  • Thibault

   Hi Nancy, bedankt voor je berichtje 🙂 Dat is een bekend probleem, maar helaas lijkt er geen enkele manier te zijn waarop je iemand anders een eilandbeheerder te maken. Normaal zou je haar account ook niet kunnen verwijderen van het eiland. De enige optie is dan helaas om het eiland te verwijderen en opnieuw te beginnen. Of: met een beetje geluk komt Nintendo later met een update die het wel mogelijk maakt om te wisselen van eilandbeheerder.

 2. Avatar

  Hey ik heb gehoordt dat jij je eiland kan wissen om opnieuw te beginnen ? Klopt dat ? En hoe doe je dat dan ?

  • Thibault

   Dat kan zeker, maar vergeet niet dat je dan werkelijk terug volledig vanaf nul begint! Als je zeker weet dat je alles wil resetten, dan moet je naar de instellingen van je Switch gaan. Daar kan je dan bij opslagbeheer (Data Management) naar beneden scrollen en ervoor kiezen om Save Data ter verwijderen. Vervolgens selecteer je Animal Crossing: New Horizons en verwijder je het bestand. Wanneer je de game nu opnieuw opstart, zal je helemaal opnieuw moeten beginnen.

 3. Avatar

  hallo, ik heb een netendo account gewist van mijn switch. Maar de tent staat er nog maar ik kan niks vinden om van die tent af te komen omdat ik dat account niet meer heb…. Weet jij wat ik kan doen?

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!