De ‘gerenommeerde’ (lees: veelbesproken) gaming analist Michael Pachter kwam weer eens met een opvallend statement. Volgens hem moet Nintendo de reguliere Switch laten vallen, zodat het bedrijf enkel de Switch Lite behoudt. Laten we dat maar niet doen.

Regelmatig krijg ik de vraag voorgelegd of een Switch Lite zijn geld waard is, of als je toch beter opteert voor de reguliere Switch. Telkens is mijn antwoord dat je beter spaart voor de reguliere Switch, want bij de Switch Lite betaal je voor een streng compromis. Het beeldscherm is kleiner, je kan niet docked spelen en – vooral – je kan de Joy-Cons niet losmaken om zo een game in lokale multiplayer te spelen.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik las dat Michael Pachter vindt dat Nintendo niet slim bezig is door de Switch in het assortiment te behouden. Volgens hem moet het bedrijf zich volledig focussen op de Switch Lite. Waarom? Pachter claimt dat slechts een absolute minderheid van de spelers effectief de unieke mogelijkheden van de Switch gebruikt. “Ik begrijp het hele hybride concept niet… ik denk niet dat de meeste mensen in beide modi speelt,” zegt hij in een interview met GamingBolt. “Ik zou zeggen dat ongeveer 20% van de Switch-eigenaars beide modi gebruikt, en ik denk dat de meeste Switch-eigenaren enkel in handheld spelen. Dus eerlijk gezegd begrijp ik het punt van die hybride-functionaliteit niet. Who cares? Gebruik het als een handheld.”

Zijn mening is dat Nintendo “niet zo slim is”. Zijn voorstel aan Nintendo is om te stoppen met de Switch console en enkel de Switch Lite te behouden. “Gooi het docking station weg, gooi het hele idee van spelen op TV weg; voorzie misschien een Fire Stick-achtige dongle voor diegene die toch op tv willen spelen.”

nintendo switch sliding joy con out of dock

Het lijkt wel alsof hij opzettelijk een controversiële mening de wereld instuurt om weer even wat aandacht te krijgen. Er valt wat van te zeggen dat niet iedereen het meeste uit de Switch haalt, maar heb je dat niet bij elk product? Hoeveel procent van de mensen gebruikt werkelijk elke functionaliteit van zijn/haar auto? Ik durf te wedden dat je tal van toestellen in huis hebt waarvan je niet eens weet wat elk knopje doet. *kijkt naar microgolfoven* Het is oké om een toestel niet volop te gebruiken. Het gaat erom dat de fabrikant verschillende gebruiksmogelijkheden voorziet, zodat de gebruiker zelf kan kiezen hoe zij/hij het toestel gebruikt. Door die enorme flexibiliteit is de Switch net zo’n geweldige console (sorry, Pachter, handheld).

De flexibiliteit van de Switch maakt het net zo’n geweldig systeem.

De beste herinneringen aan de Switch, heb ik net dankzij die flexibiliteit. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de eerste trip met mijn vriendin, wanneer we de trein misten en toen een uur in Starbucks Mario Kart speelden. En wanneer we in de trein tussen een groep luide scoutsmeisjes zaten, en dan maar ons eigen feestje bouwden met Mario Party.

Toen ik vorig jaar nog elke dag maar liefst 7 uur lang moest pendelen, was de Switch ook mijn redder in nood. ’s Avonds Breath of the Wild spelen op mijn grote tv en de volgende ochtend om 5u (die tijden zijn gelukkig voorbij) mijn Switch uit het dock halen zodat ik er op de trein mee verder kon.

De beste herinneringen aan de Switch heb ik net dankzij de lokale multiplayer en het naadloos ‘switchen’.

Ook niet onbelangrijk is dat bepaalde games op de Switch niet speelbaar zijn op de Switch Lite. Dan gaat het bijvoorbeeld om Mario Party of Ring Fit Adventure, of simpelweg alle games die motion controls gebruiken. Er is wel een oplossing, namelijk afzonderlijke Joy-Cons kopen, maar dan betaal je al snel even veel als wanneer je een reguliere Switch koopt (die bovendien ook een groter scherm heeft dan de Switch Lite).

Kortom: de uitspraak van Pachter lijkt me nogal wereldvreemd. Hij behoort tot de groep die de Switch enkel als handheld gebruikt en dat is prima, maar dat hoeft hij niet te veralgemenen naar de volledige userbase. Meer dan genoeg mensen gebruiken het “Switch-mechanisme” van de Switch wel degelijk. Dus nee, Pachter, ik denk niet dat Nintendo het ‘unique selling point’ van zijn recordbrekende console zomaar zal weggooien.

Zou het een slimme zet zijn van Nintendo om enkel de Switch Lite te behouden?

In dit artikel

nintendo switch lite

Nintendo Switch Lite

Merk: Nintendo

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!