Zekerheid is een illusie

Toen Cyberpunk 2077 begin oktober gold ging, werd gedacht dat dit eindelijk een einde betekende aan de eindeloze uitstellen van Cyberpunk 2077. Niets is echter minder waar, want de game wordt vandaag nogmaals uitgesteld.

Wanneer je op Twitter zwarte letters op een gele achtergrond ziet, weet je dat er problemen zijn. Dat is ook vandaag het geval, want CD Projekt RED kondigt aan dat de releasedatum van de game wordt verschoven van 19 november naar 10 december.

De ontwikkelaar wijt het uitstel aan het feit dat ze de game uitbrengen op zoveel verschillende platformen. De game werd in 2013 onthuld als game voor PS4 en Xbox One, maar ondertussen is het bijna een volwaardige next-gen game die verschijnt voor Xbox One/X, Xbox Series S/X, PS4/Pro, PS5, PC en Stadia. De ontwikkelaar heeft onderschat hoeveel werk het is om voor elk apparaat een stabiele versie te ontwikkelen.

“Het klinkt onrealistisch wanneer iemand zegt dat 21 dagen een verschil kunnen maken in zo’n grote en complexe game, maar het maakt echt een verschil, ” zegt de ontwikkelaar. Ze benadrukken dat dit uitstel wellicht verwarrend is aangezien de game reeds gold is gegaan. “Gold gaan betekent dat de game klaar is, voltooid kan worden en alle content bevat, maar het betekent niet dat we stoppen met werken aan de game en het verhogen van de kwaliteit. Integendeel, dit is het moment waarop de meeste verbeteringen worden gemaakt die vervolgens worden verspreid via een Day 0 patch. Dit is het moment dat we verkeerd hebben ingeschat.”

Het uitstel komt er in een periode waar CD Projekt RED onder vuur ligt omwille van de “development crunch”. De developers van CD Projekt RED moeten harder werken dan ooit om de game af te krijgen voor de release. Volgens journalist Jason Schreier worden ontwikkelaars zelfs fysiek ziek van het zware werk.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!