Al is de prijs nog even wennen

Dankzij de nieuwe PlayStation Store kan jij de trotse eigenaar worden van je eerste PS5-game.

Zoals verwacht heeft Sony de nieuwe versie van de PlayStation Store uitgerold. Voorlopig gaat het enkel om de webversie van de store, binnenkort komt het nieuwe design ook naar de mobiele variant. Met de nieuwe webshop wil Sony vooral het assortiment vereenvoudigen. Concreet betekent dat dat je enkel nog PS4- en PS5-games kan kopen in de shop. Weg zijn de PSP, PS3 en PS Vita games. Ook kan je geen apps, thema’s en avatars meer kopen en ook de wenslijst-functionaliteit is verdwenen.

Kortom: er is veel geschrapt. En persoonlijk vind ik het een heel vreemde zet om opzettelijk je aanbod te beperken, in plaats van alle content van alle generaties te centraliseren in een en dezelfde winkel. Als de nieuwe store iets goed doet, dan is het dat je voor het eerst PS5-games kan kopen. Zo kan jij de trotse eigenaar worden van Demon’s Souls (de enige echte PS5-exclusive die er bij launch zal zijn). Je zal er wel een flink bedrag voor moeten neertellen, want met de nieuwe generatie consoles zullen we ook moeten wennen aan prijzen van 79,99 euro.

Na het kopen kan je er ook nog niets mee, want er is nog geen console om de games naar te downloaden. Wanneer die er wel is, kan je via library.playstation.com al je games downloaden naar de PlayStation 5.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!