Daar is het dan. De twaalfde maand van het jaar. Het was alweer een geweldig jaar voor de gameindustrie en de releasetrein stopt nooit! Dit wordt vooral de maand van de ports, maar dat is helemaal geen probleem. Zo heb je namelijk meer dan genoeg tijd om die Black Friday-games die je hebt gescoord rustig te spelen. Hier zijn onze aanraders voor deze maand!

Life is Strange 2

Life is Strange 2

Wie is hyped? Timon
Prijs? 40 euro
Platform? PS4, Xbox One, pc
Releasedatum? 03/12/2019

Life is Strange is een serie die je kan vergelijken met Telltale games. Niet erg veel gameplay, maar de focus ligt vooral op de keuzes die je maakt. Alleen gaan ze veel verder dan Telltale games. Bij de Telltale games heb ik niet het gevoel dat mijn keuzes erg veel invloed hebben op het verhaal. Ik heb het gevoel dat wat je daar ook kiest, je toch grotendeels hetzelfde verhaal ziet. Nu, dat ligt misschien aan mij. Maar bij Life is Strange had ik dat gevoel helemaal niet. De eerste game is mijn favoriete story-based game. Ik wist er eigenlijk niet zoveel van, dus besef hoe mindblown ik was wanneer ik besefte dat je de tijd kon terugdraaien.

Nu komt de tweede game met zijn vijfde en laatste episode deze maand. Daarbij is er nog eens een fysieke release van de game die ik ook wel weer zal halen. Eigenlijk kan ik niet zoveel over de game vertellen behalve dat het over twee broers gaat. Ergens zullen er wel weer superkrachten mee gemoeid zijn, maar ik wil hetzelfde gevoel hebben als bij de eerste Life is Strange. Dat betekent dus dat ik alles ga ontdekken wanneer ik het speel. Ongetwijfeld wordt het weer een fantastisch verhaal.

Halo: Reach

Halo: Reach

Wie is hyped? Alle Halo-fans
Prijs? 9,99 euro
Platform? Windows
Releasedatum? 3/12/2019

Jarenlang heeft de Halo-community aan de mouw lopen trekken van ontwikkelaar 343 Industries om de Halo-games ook uit te brengen voor pc in plaats van enkel Xbox. De aanhouder heeft gewonnen, want Halo: The Master Chief Collection komt officieel naar de pc. Niet allemaal gelijktijdig, maar wel in stukjes. De eerste game, Halo: Reach, lanceert op 3 december. Niet alleen op de Microsoft Store, maar ook gewoon op Steam! Daar kost de game je 9,99 euro, maar als echte Halo-fan heb jij natuurlijk al Halo: The Master Chief Collection gekocht die toegang geeft tot alle onderstaande games wanneer ze releasen:

  • Halo: Reach
  • Halo: Combat Evolved Anniversary
  • Halo 2: Anniversary
  • Halo 3
  • Halo 4

Alien: Isolation

Alien: Isolation

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 34,99 euro
Platform? Nintendo Switch
Releasedatum? 5/12/2019

Zoals eerder reeds gezegd, is december vooral de maand van de ports. En welke console ontvangt meer ports dan eender welke andere console? Juist, de Switch! Deze keer is het de beurt aan Alien: Isolation, een game die vijf jaar geleden voor het eerst verscheen en indruk kon maken met de voortreffelijke sfeer en spannende gameplay.

De game vangt aan 15 jaar na de feiten uit de Alien-film uit 1979. Je krijgt protagoniste Amanda Ripley onder de knoppen die onderzoek doet naar de verdwijning van haar moeder; Ellen Ripley. Al snel blijkt echter dat er aliens op het ruimtestation zijn. Als je op zoek bent naar een survival horror voor tijdens de donkere winterdagen kan je uiteraard een van de vele Resident Evil-ports op Switch oppakken, maar geef ook zeker Alien: Isolation eens een kans.

NEW Super Lucky’s Tale

NEW Super Lucky’s Tale

Wie is hyped? Timon
Prijs? 40 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 13/12/2019

Over Super Lucky’s Tale heb ik al eens gesproken in een artikel. Eerder was Super Lucky’s Tale enkel op Xbox One beschikbaar, maar net zoals Cuphead komt ook deze “exclusive” naar de Switch. Wat ben ik blij dat ik deze nooit voor Xbox One heb gekocht. Wanneer je kijkt naar een trailer die de twee versies naast elkaar zet, zie je hoeveel beter de game is geworden. De studio achter deze game zei “hmm… wij kunnen beter”. Dat deden ze dus ook! Ze maakten de game ontelbaar veel beter.

Onlangs zag ik nog een video op YouTube, die me nog meer overtuigde om de game in huis te halen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!