De Game Gear Micro was niet de enige verrassing die SEGA vandaag in petto had. Het bedrijf wil namelijk ook de wereld van arcade gaming voorgoed veranderen.

Hier moet je aardig je best doen om op een arcadehal te botsen, maar in Japan heb je ze nog bij de vleet. Je zou denken dat er binnen die markt niets meer te innoveren valt, maar SEGA probeert het toch. Het bedrijf werkt namelijk aan een manier om arcade gaming via de cloud toegankelijk te maken, aldus Gematsu.

De technologie wordt Fog Gaming genoemd, en verwijst naar het gelijkaardige concept van Fog Computing. Fog computing is te vergelijken met cloud computing, maar dan “dichter bij de grond” (vandaar de term). In plaats van te verbinden met een gigantisch datacenter zoals dat van Microsoft, verbind je dus met een lokale server. De dienst van SEGA zou op een soortgelijke manier werken.

Arcadekasten als servers

Concreet zouden bestaande arcadekasten dus worden ingezet als ‘server’. Vervolgens kunnen spelers vanop afstand verbinden met deze machine om de arcade games zo op afstand te spelen. Het voornaamste idee hierachter is dat arcadehallen zo ook geld kunnen blijven verdienen na sluitingstijd, want zo blijven de machines altijd toegankelijk. Door bestaande arcadekasten te gebruiken, kunnen ze de interne hardware (GPU en CPU) hergebruiken en blijft de latency laag.

Er zijn nog heel wat vragen bij de dienst. Hoeveel gaat het kosten, wat is het prijsmodel erachter en hoe gaat het allemaal precies in zijn werk. Net zoals bij de Game Gear Micro, is het ook hier de vraag of de dienst ooit naar Europa gaat komen, aangezien arcade gaming hier op een laag pitje staat.

Lijkt Fog Gaming voor arcadehallen je een goede innovatie? Laat van je horen in de comments!

Editors Opinion

Ik heb een enorme passie voor innovatie, cloud en streaming, maar dit lijkt me nogal vergezocht. Het lijkt me een verloren toepassingen van innovatie, omdat het zijn nut voorbijgaat. Stel je voor dat je een arcade game wil spelen, dan is het logisch dat je naar de arcadehal gaat omwille van diens charme. Met het concept van SEGA kan je vanop afstand verbinden met die arcade om zo de games naar je computer of smartphone te streamen, maar is er daar dan vraag naar? Waarom dan niet meteen een cloud gaming dienst lanceren voor arcade games, en dan vooral inzetten op Europa aangezien het hier steeds lastiger wordt om een arcadehal te vinden. Met deze aanpak moet SEGA namelijk een veel breder netwerk aan servers onderhouden, terwijl ze bij een echte cloud service alles kunnen centraliseren zodat ze slechts één serverpark moeten beheren.

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!