Vandaag verschijnt de XCOM-concurrent Gears Tactics en uiteraard wil je zo snel mogelijk aan de slag gaan met de game. Helaas loopt de installatie op pc niet voor iedereen van een leien dakje, maar de redding is nabij!

Gears Tactics verschijnt vandaag op Windows. Een Xbox One release staat op de planning, maar daar is voorlopig nog geen releasedatum voor bekend. Op dit moment is het al mogelijk om de game te pre-loaden, maar helaas gaat dat niet voor iedereen even vlot. Wie de game via de Xbox-app wil downloaden (de game is namelijk inbegrepen bij Xbox Game Pass voor PC) heeft kans op volgende weinig zeggende foutmelding: “Something unexpected happened – error code 0x00000001

gears tactics xbox app error
En de award voor de meest nutteloze foutmelding gaat naar…

Uiteraard probeer je meteen je pc opnieuw op te starten, maar ook dat helpt niet. Wanhoop echter niet, want met enkele eenvoudige stappen kan je de game zo installeren. Wat je moet doen, is het opnieuw installeren van de Windows Gaming Services.

Windows Gaming Services opnieuw installeren

Open het startmenu en zoek naar Powershell. Klik er nu rechts op en kies voor Run as administrator.

windows powershell run as administrator

Voer nu volgend commando in om de gaming services te verwijderen:

get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers

Nu het pakket verwijderd is, dien je het opnieuw te installeren. Door volgend commando in te voeren, word je doorgestuurd naar een pagina op de Microsoft Store waar je de gaming services opnieuw kan installeren.

start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN

Bij de installatie krijg je de vraag of dit programma wijzigingen mag aanbrengen aan je computer. Sta dit toe en voltooi de installatie. Ervaar je problemen bij de installatie, start dan even je computer opnieuw op, verwijder de gaming services opnieuw en installeer ze dan opnieuw.

windows gaming services microsoft store

Gears Tactics installeren

Wanneer je nu opnieuw Gears Tactics probeert te installeren via de Windows Store, zou dit probleemloos moeten werken. Heb je toch nog problemen, probeer dan even om de Xbox-app opnieuw te installeren. Enkele andere tips vind je ook op de hulppagina van Microsoft. Veel speelplezier!

gears tactics xbox app installatie

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!