Wanneer je al jaren wacht op een bepaalde film of game, wil je niet dat iemand enkele dagen voor de release een plottwist uit het verhaal aan je verklapt. Gelukkig zijn er middelen die helpen om spoilers te vermijden.

Of het nu gaat om de nieuwe Avengers-film of om The Last of Us Part 2, je wil uiteraard liever geen dingen te weten komen van het verhaal voordat je de game of film zelf ervaren hebt. Een totale social media blackout is dan een optie, maar zeker in deze tijden blijf je wellicht liever actief op sociale media. Volgende tips helpen je om spoilers te vermijden:

Blokkeer trefwoorden op Twitter

Een enkele tweet met een spoiler kan je volledige ervaring verpesten. Wanneer je veel tijd spendeert op Twitter, zou het muten van bepaalde trefwoorden dus bovenaan je lijstje moeten staan. Ga naar Twitter en klik vervolgens op Instellingen en privacy. Klik op contentvoorkeuren > genegeerd en vervolgens op genegeerde woorden. In de lijst die zich nu opent, kan je verschillende trefwoorden toevoegen. Tweets die een van deze woorden bevatten, zullen niet getoond worden in je overzicht. Voeg zoveel woorden toe als je zelf wil. Wil je helemaal safe zijn, dan is het ook handig om opzettelijk woorden verkeerd te spellen. In plaats van ‘Ellie’ voeg je bijvoorbeeld ook ‘Elly’ toe. Better safe than sorry!

twitter genegeerde woorden
Door genegeerde woorden toe te voegen, voorkom je dat tweets met deze woorden in je feed terechtkomen.

Vermijd spoilers in je browser

Er zijn verschillende extensies beschikbaar die je helpen om spoilers te vermijden. Wij kiezen voor Spoiler Protection 2.0. De extensie is beschikbaar voor Chrome en Firefox. Klik na installatie van de extensie op het schild-icoontje rechtsboven in je browser. Op het tabblad Spoiler keywords kan je vervolgens rechts enkele keywords toevoegen die je wil vermijden. Meteen wanneer je dit hebt gedaan, is de extensie actief. Telkens wanneer je nu tijdens het surfen op een artikel botst die een van de trefwoorden bevat, dan zal dit verborgen worden achter een gekleurd vlak.

Vermijd spoilers op je telefoon

Op telefoon is het helaas wat minder gemakkelijk om spoilers te blokkeren, omdat deze systemen meer gesloten zijn. Op Android kan je de Spoiler Protection 2.0 extensie gebruiken in combinatie met Firefox, maar voor iOS hebben we niet meteen een goede oplossing gevonden. Je zal dus vooral moeten terugvallen op je gezond verstand. Lees geen comments op Facebookberichten en YouTube video’s van zaken zoals The Last of Us en wees extra voorzichtig op Reddit en andere fora.

Wat zijn jouw tips om spoilers te vermijden? Laat het ons weten in de comments!

In dit artikel

the last of us part 2 boxart

The Last of Us Part II

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 19/06/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!