Stop stalking me Gardevoir!

Hoera de DLC voor Pokémon Sword and Shield is beschikbaar. Nieuwe arena, oké. Oude Pokémon keren terug, sure. Wat? Ze kunnen achter je aan lopen?!

De eerste DLC van de expansion pass is beschikbaar. Een aantal oude Pokémon keren terug, zoals te zien in de volledige lijst van Serebii. De Galarian Slowbro is nu volledig te krijgen, ook krijgen de starters hun ware vorm in het eerste deel van de expansion pass.

Maar wie geeft om al deze dingen. Laten we praten over het belangrijkste in deze DLC: ZE WANDELEN ACHTER JE!

Het is een leuk iets wanneer je samen met je Pokémon door de wereld loopt. Voor het eerst was dit beschikbaar in Pokémon Yellow, maar dan enkel met Pikachu. In 2009 kwamen HeartGold en SoulSilver uit. In deze games wandelde de eerste Pokémon in je party achter je.

In 2018 kwam ook Let’s Go weer met dit element terug. Fans waren zo blij met deze “kleine” mechanic. Wat ook normaal is. In een monster catcher wil je toch niets liever dan je eigen monsters zoveel mogelijk zien. Hoe grappig is het om met een Gyarados een PokéCenter binnen te wandelen. Oké, Gyarados kon niet in een PokéCenter en ging dan voorlopig even in zijn PokéBall.

Nu keert de mechanic terug in de DLC! Helaas kan het alleen in de wild area van the Isle of Armor. Maar toch is het een heel leuk element dat terug keert. Eén van mijn favorieten:

Om dit te kunnen doen moet je Mustard zijn trials voltooien. De eerste bestaat uit het vangen van drie snelle Slowpoke’s. Iets wat in het filmpje hierboven al zeker niet het geval is…

Trial twee is het plukken van paddenstoelen en trial drie is het verslaan van je rival: Avery of Klara (varieert volgens welke versie je hebt).

Als je alle trials hebt voltooid kan je deze wereld gaan verkennen met je trouwe partner aan je zij!

Wil je meer zien van deze feature? Zou je willen dat dit over de hele game kon? Laat iets weten in de comments!

Editors Opinion

Gek genoeg, zorgde dit ervoor dat ik de DLC toch zou aankopen. Ik hou van deze feature en ik vind het fantastisch dat deze weer terug is. Helaas enkel in het DLC gebied, maar dit maakt het jagen achter shinies zoveel leuker. Ik kan niet wachten om samen met mijn favoriete Pokémon andere achterna te zitten.

- Timon

In dit artikel

Pokémon Sword

Pokémon Sword

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!