Nintendo deed het al eerder, en nu springt PlayStation ook mee op de kar. Net zoals de NES en de SNES brengt PlayStation zijn eerste console opnieuw uit. Maar deze keer better, stronger, faster, smarter.

Voor wie nog niet op de hoogte is van de Playstation Classic is hier een filmpje te zien.

Story time

PlayStation bracht zijn allereerste console uit in Japan op 3 december zo’n 24 jaar geleden. Daarom plannen ze ook om op 3 december (dit jaar) de Playstation Classic te releasen.

Tech

Eigenlijk is de PlayStation Classic hetzelfde als de NES en SNES classic.
Er is een HDMI-output, 2 replica’s van de toenmalige originele controllers, een reset button en pre-loaded games.
Wel heeft deze een “open” knop die vroeger dan werd gebruikt om de game disc te wisselen en nu ook deze functie behoudt. Met deze knop wissel je dan van virtuele game.
Er staan 20 games op en het systeem zal zo’n 100 euro kosten. Natuurlijk als je deze op tijd kan aanschaffen. Want op vele tweedehandssites staan ze al aan de helft duurder.

De PlayStation skip

De meeste gamers van mijn leeftijd (22 jaar) en daarrond hebben de PlayStation 2 in huis gehad. Maar de PlayStation 1 kwam nog voor onze geboorte. Dit is dus wel een kans om deze console nu wel te grijpen en terug in de tijd te keren.

Zelf heb ik eigenlijk pas een PlayStation in huis gehaald toen de derde in de reeks al een tijdje uit was. Dus ik heb zelf de PlayStation 2 geskipt. Deze heb ik nu wel in huis staan, maar de PlayStation 1 ontbreekt wel nog. Dit is dus een kans voor mij om recht te zetten wat er in mijn jeugd verkeerd ging.

Nostalgie

Natuurlijk is het niet enkel een kans voor mijn generatie om iets nieuws te hebben (die eigenlijk al oud is). Daarnaast speelt het gevoel van nostalgie opnieuw een grote rol. Bij de NES en SNES was dit ook al te zien, maar dit blijft niet beperkt door consoles. Net zoals Crash Bandicoot die opnieuw werd uitgebracht en een heleboel exemplaren verkocht is het duidelijk dat nostalgie niet te onderschatten is.

Verdict

Of je hem nu koopt of niet blijft aan jou de keuze.
Of ik hem onmiddellijk zal kopen? Nee, maar wel op een dag komt hij in huis. Ik heb er niet zozeer een behoefte aan om hem onmiddellijk te kopen. Maar ik ben wel een retro game fanaat dus het is wel een must-have.

Dit was dan mijn mening over de PlayStation Classic.
Zo zie je mij, misschien de Playstation Classic en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!