Ik heb zaken zoals ‘Pro Controllers’ altijd gezien als een luxueus optioneel extraatje. Dat is het per definitie ook, maar soms is een luxe-item zo’n verrijking voor je levenskwaliteit dat het gewoon een essentiële must-have wordt. De Nintendo Switch Pro Controller is een van die dingen.

Het was pas toen Timon bij mij thuis voor zich uit wees en verontwaardigd zei “wacht… speel je op die manier met je Switch?” Hij wees naar de Joy-Con’s die zaten aangesloten op de Joy-Con houder. Toegegeven, het was niet de meest comfortabele manier om te spelen, maar ik wist niet beter. Het is pas toen hij voorstelde om zijn Pro Controller over te kopen dat ik voor het eerst de Pro Controller in mijn handen nam.

Nintendo switch gray console
Het is allesbehalve comfortabel om de Joy-Con’s te gebruiken in de houder.

Sindsdien kan ik niet meer terugkeren naar de Joy-Con’s. Zelfs wanneer ik op de Switch speel in zijn portabele modus (los, niet aangesloten op tv), probeer ik om de Switch zodanig te positioneren dat ik de Pro Controller kan gebruiken. De controller ligt zo fijn in de hand dat het zelfs fijner voelt om de controller in de handen te hebben dan hem niét in je handen te hebben. De sticks voelen niet te los, niet te strak, maar net goed en bieden precies genoeg weerstand. Net zoals de knoppen die heel aangenaam zijn om in te drukken.

Daarnaast bespaar je jezelf ook steeds de moeite om de Joy-Con’s te verhuizen naar hun houder wanneer je de Switch in zijn dock plaatst. De controller wordt opgeladen via USB en de batterijduur is ronduit indrukwekkend. De rumble is behoorlijk subtiel, maar dat is voor mij allesbehalve een nadeel. Ik hoef niet door mekaar te worden geschud wanner ik virtueel een pak rammel krijg (gebeurt nooit hoor).

Nagenoeg perfect

De controller is inderdaad niet goedkoop, maar zoals je van Nintendo verwacht is hij wel van hoogstaande kwaliteit en zal je er lang van kunnen genieten. Zeker met de komst van Super Smash Bros. Ultimate is een Pro Controller niet langer een leuk extraatje voor wanneer je wat geld op overschot hebt, maar een must-have. Ik mag er zelfs niet aan denken hoe het voelt om een game zoals Splatoon 2 te spelen zónder Pro Controller en enkel met de Joy-Con’s. Enig puntje van kritiek, bij een controller van die prijsklasse verwacht je wel een hoofdtelefoonaansluiting (maar dat zou wellicht de uitstekende batterijduur in de weg staan).

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!