PC Master Race?

Uit het jaaroverzicht van Steam, blijkt dat het platform meer maandelijkse actieve gebruikers trekt dan Xbox of PlayStation.

De strijd tussen console en pc gaming blijft verhit, maar het is duidelijk dat pc gaming de plak zwaait. Uit het jaaroverzicht van Steam blijkt namelijk dat ze meer maandelijkse gebruikers trekken dan Xbox of PlayStation, zo schrijft VG247.

Volgens de verzamelde gegevens maken er maandelijks maar liefst 120 miljoen spelers gebruik van Steam. Meer dan 62 miljoen gamers gebruiken Steam zelfs dagelijks. Dit betekent niet per se dat al die 60 miljoen spelers werkelijk aan het gamen zijn, de meesten hebben gewoon de applicatie open staan of gebruiken het om te chatten met elkaar. PlayStation haalt maandelijks zo’n 102 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en Xbox moet het stellen met 90 miljoen.

steam jaaroverzicht 2020

De hoogste piek in 2020 was 24,8 miljoen gelijktijdige spelers. Opnieuw: dit betekent niet dat werkelijk al die mensen effectief aan het gamen waren. Op 2 januari heeft Steam echter het record opnieuw verbroken, want toen haalden ze ongeveer 25,5 miljoen actieve gebruikers.

In het jaaroverzicht zijn nog tal van andere interessante cijfers te vinden, waaronder:

  • Er werden 21,4% meer games verkocht dan in 2019
  • Er werden 50,7% meer uren gegamed dan in 2019
  • 104 miljoen sessies in SteamVR
  • Een groei van 71% in VR-inkomsten
  • 46,6 miljoen spelers gebruikten een controller
  • Het dataverbruik steeg enorm. In 2020 werden 25,2 exabytes verstrekt

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!