Het is pas een maand geleden sinds Shawn Layden vertrok bij PlayStation, maar veel tijd om daarbij stil te staan is er niet. Shuhei Yoshida is namelijk niet langer hoofd van Sony Worldwide Studios en ze moesten dus op zoek naar een nieuwe topman. We moeten het niet ver van huis zoeken, want niemand minder dan de Nederlandse mede-oprichter van Guerrilla Games, Hermen Hulst, gaat de toppositie bekleden.

Sony Interactive Entertainment kondigt aan dat de promotie van Hermen Hulst naar hoofd van Worldwide Studios per direct in werking treedt. Concreet houdt dit in dat Hermen de leiding krijgt over de 14 game studio’s die onderdeel zijn van Worldwide Studios. Tot die studio’s behoren bijvoorbeeld Guerrilla Games, Media Molecule, Naughty Dog, Santa Monica Studio en sinds recent ook Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games. Concreet zou je dus kunnen stellen dat hij de taak heeft om ervoor te zorgen dat het PlayStation-merk gerenommeerde exclusives blijft maken. Hermen Hulst neemt daarmee de plaats in van Shuhei Yoshida die sinds 2008 het hoofd van Worldwide Studios was.

killzone
Guerrilla Games heeft indrukwekkende games zoals Killzone en Horizon: Zero Dawn op zijn palmares.

Mede-oprichter Guerrilla Games

Hulst is mede-oprichter van het Amsterdamse Guerrilla Games, de studio die we uiteraard kennen van Killzone en Horizon Zero Dawn. Daarnaast ontwikkelde de studio ook Decima, een game engine die onder andere gebruikt werd door Death Stranding. In 2005 werd Guerrilla overgekocht door Sony Computer Entertainment. Hulst heeft geen rechtstreekse opvolger bij Guerrilla Games, maar Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw zullen hun krachten bundelen om de studio in goede banen te leiden na het vertrek van Hulst.

Ik werk sinds 2001 nauw samen met PlayStation en de hele Worldwide Studios-familie en ik heb het grootste respect en bewondering voor het creatieve talent en de ambitieuze ideeën binnen het netwerk van studio’s in de VS, Europa en Japan. Ik ben ontzettend blij dat ik nu de kans krijg om zo’n geïnspireerd en getalenteerd team te leiden met als unieke missie geweldige games voor PlayStation-fans te maken.

Hermen Hulst, hoofd van Sony Worldwide Studios
shuhei yoshida
Shuhei Yoshida krijgt de leiding over een nieuw initiatief om indie-ontwikkelaars te ondersteunen.

Shuhei Yoshida goes indie

Wat gebeurt er dan met Shuhei Yoshida? Shu wil zijn liefde voor indiegames naar een hoger niveau tillen en dat doet hij als hoofd van een nieuw initiatief dat zich focust op het steunen van indieprojecten. Het project zal samenwerken met onafhankelijke ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat ze de tools, technologieën en services ter beschikking krijgen om hun game succesvol bij de PlayStation-community te krijgen.

En zo zie je mij, die alvast uitkijkt naar Sony's volgende persconferentie met een Nederlander aan het hoofd, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!