Avengers Assemble!

De grote drie werken samen aan een nieuwe initiatief waarin ze zichzelf voornemen om de gaming wereld veiliger te maken voor jonge gebruikers.

Microsoft, Nintendo en PlayStation zullen hun krachten bundelen voor een gezamenlijke doelstelling: gaming veiliger maken voor de jongste gamers. “Wij geloven dat gaming voor mensen van alle leeftijden is, inclusief onze jongste en meest kwetsbare spelers,” zo staat te lezen in een nieuw bericht op Xbox Wire.

Microsoft verduidelijkt in het bericht dat ze zullen samenwerken met Nintendo en PlayStation aan een multidisciplinaire aanpak om gaming veiliger te maken voor alle gamers, en dan vooral voor de jongsten onder ons. Hiervoor hanteren ze het drieluik “preventie, samenwerking en verantwoordelijkheid”.

Onder “preventie” valt dan bijvoorbeeld de sensibilisering voor ouders en het aanreiken van tools om gepaste game-ervaringen te kunnen aanbieden aan kinderen. Met “samenwerking” wordt bedoeld dat ze zullen samenwerken met andere spelers uit de industrie om naar dit gezamenlijke doel toe te werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om gezamenlijk onderzoek om nieuwe initiatieven op poten te zetten. Onder het luik “verantwoordelijkheid” verbinden ze zich ertoe om zichzelf verantwoordelijk te houden voor het veilig maken en houden van hun platformen voor alle spelers. Het moet bijvoorbeeld makkelijk zijn voor gebruikers om inbreuken tegen de richtlijnen te rapporteren, zodat de bedrijven verdere stappen kunnen zetten. Het gaat dan onder andere om samenwerken met autoriteiten.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!