Nooit meer manueel ondertitels inschakelen!

Wanneer je bij elke game steevast een aantal instellingen aanpast (de ondertitels inschakelen, de camerabeweging omkeren, de moeilijkheid aanpassen, etc) dan is het handig om deze geprefereerde instellingen op te geven via je PS5 zodat ze automatisch kunnen worden toegepast.

Nieuw bij de PlayStation 5 is een manier om bepaalde voorkeuren in te stellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het inschakelen van de ondertiteling, de moeilijkheidsgraad, de keuze tussen prestatiemodus of resolutiemodus, audiotaal en meer. Door voor dergelijke zaken je verkozen instelling op te geven, kunnen games deze automatisch voor je instellen. Let wel: games moeten deze functionaliteit ondersteunen. Wanneer een game niet automatisch kijkt naar welke instellingen je hebt ingesteld op de PlayStation 5, dan heeft het niet veel zin. Je kan eruit uitgaan dat first-party games van Sony deze functionaliteit uiteraard zullen gebruiken, maar de tijd zal moeten uitwijzen hoeveel andere ontwikkelaars de functionaliteit ook zullen benutten.

Hoe dan ook, het is een kleine moeite om even je voorkeursinstellingen op te geven. Hiervoor ga je naar de instellingen van je PS5. Hiervoor druk je lang op het PlayStation-logo op de controller en vervolgens navigeer je naar het tandwieltje rechtsboven. In het instellingenvenster kies je onderaan voor Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.

playstation 5 presets

Kies links vervolgens voor Voorinstellingen voor games (de derde optie). Rechts krijg je nu alle voorkeursinstellingen te zien, het gaat dan bijvoorbeeld om het moeilijkheidsniveau en besturingsopties. Door hier je voorkeursinstellingen op te geven, kunnen games deze oproepen en deze automatisch voor je instellen.

playstation 5 voorkeursinstellingen

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!