Komt Anthem 2 er of trekt EA de stekker eruit?

Anthem heeft nooit kunnen overtuigen. EA staat deze week dan ook voor een belangrijke beslissing: aan de franchise blijven sleutelen of er de stekker uit trekken.

Anthem is altijd een zorgenkindje geweest voor EA. Bij zijn lancering werd vooral de repetitieve gameplay gehekeld, in combinatie met ondermaatse technische prestaties. Een jaar geleden (februari 2020) kondigde BioWare aan dat ze met een dedicated team zouden werken aan een betere versie van de game. De bedoeling was om alle plooien glad te strijken via patches, zoals bijvoorbeeld ook gebeurd is bij No Man’s Sky en Final Fantasy XIV.

Een jaar later is het echter nog steeds stil over Anthem Next. In december waren er ook wat wijzigingen bij het management van BioWare, met twee hooggeplaatste figuren die onverwacht ontslag namen (Casey Hudson en Mark Darrah). Christian Dailey, die werkte aan Anthem, kreeg plots de leiding over Dragon Age 4. De toekomst van Anthem was sindsdien altijd onzeker, maar volgens Jason Schreier van Bloomberg komt er deze week duidelijkheid over het project. Volgens drie bronnen die bekend zijn met de materie, zal EA deze week de laatste nieuwe versie van Anthem evalueren en zo beslissen over de verderzetting of stopzetting van het project. Bij een positieve evaluatie zou EA het team (dat op dit moment bestaat uit 30 man) kunnen uitbreiden.

Wordt het Anthem Next project verdergezet?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!