Terug naar het Logitech G15-tijdperk

Corsair kondigt de iCue Nexus aan, een accessoire die vooral doet denken aan een kruising tussen Apple’s Touchbar en Elgato’s Stream Deck.

Als Apple’s Touchbar en Elgato’s Stream Deck een baby zouden krijgen, dan bekom je de Corsair iCue Nexus. Het betreft een smal touchscreen dat met je computer verbonden kan worden via USB. Vervolgens kan je via de Corsair iCue software verschillende schermen samenstellen, die telkens maximaal zes virtuele knoppen bevatten. Zo kan je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken als tweede scherm voor monitoring (zoals de temperatuur van je hardware in de gaten houden), voor sneltoetsen tijdens het bewerken van video’s of effectief bij het spelen van games. Via de software kan je ook macrotoetsen configureren, zodat je met een druk op de knop tal van verschillende acties kan uitvoeren.

Het apparaat kan gewoon los op je bureau gepositioneerd worden, maar het wordt een stuk aantrekkelijker wanneer je een compatibel Corsair toetsenbord hebt, zoals de K79 RGB MK.2 of de K95 RGB Platinum XT. Wanneer je over extra Corsair hardware beschikt (zoals bijvoorbeeld een headset of muis), dan ontketen je ook nog andere mogelijkheden binnen het ecosysteem. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig de DPI van je muis aanpassen of wisselen van profiel op je headset.

In plaats van eigen schermen samen te stellen, kunnen spelers ook voorgemaakte schermen downloaden met visuals en acties die zijn toegespitst op een bepaalde game, zoals Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Het toestel is vanaf nu verkrijgbaar voor 99,99 euro.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!