Een aantal dagen geleden dropte Blizzard een nieuwe animated short van Hearthstone. Geen nieuwtjes, maar wel een mooie boodschap. En deze boodschap wou ik toch even in een kadertje zetten.

Mocht je deze nieuwe short nog niet hebben gezien, hoef je niet te panikeren. Hier is hij:

Boodschap

Zelfs als je Hearthstone niet hebt gespeeld, snap je het principe wel. Ook al win je super hard, soms is de verliezer de winnaar. Lose a battle, win the war. Er is ook een bekende quote die in mij opkomt wanneer ik deze video keek.

Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Dat is de boodschap die Blizzard naar ons toe wil brengen. We mogen niet vergeten om plezier te blijven hebben in de games. Dit is namelijk überhaupt ook het doel waaruit games zijn ontstaan. Ze zijn een entertainmentproduct.

Fun vs Hearthstone

Fun in Hearthstone is niet zo moeilijk. Er zijn tal van fun decks te vinden online, of zelf te maken. Het hoeft niet altijd extreem competitief te zijn, maar als je wil winnen natuurlijk wel.

Daar heb ik wel ervaring mee. Voor mij is het belangrijkste in Hearthstone toch wel dat ik fun blijf hebben. Daarom ben ik dus ook nog nooit Legend geweest. Er was echter ook een periode dat ik competitief Hearthstone speelde. Als je de game kent weet je wel hoe frustrerend het is om een ster te verliezen net voordat je de “checkpoint” rank 10 hebt bereikt. En dat weet mijn familie thuis ook…

Maar dat is al een hele tijd geleden. Nu heb ik fun met Hearthstone. Verlies je eens een potje, dan geeft dat niet. Mocht ik blijven competitief gespeeld hebben zou ik alllang gestopt zijn met Hearthstone. En daarom, een shoutout naar Timon from the past! Want hier zit ik, 5 jaar later, nog steeds met virtuele kaartjes te spelen.

Fun with friends

Vergeet niet dat samen met vrienden spelen ook een hele grote motivator is. Verliezen is altijd leuker met vrienden erbij. En wanneer je verliest, wat maakt het soms uit. Lekker gezellig kletsen en bezig zijn met je favoriete bezigheid. En dan durven ze te zeggen dat gamen niet sociaal is!

Bij deze dus een kleine reminder dat wanneer we verliezen, we een goede verliezer moeten zijn. En niet zoals die vele toxic people in de vele games.

Zo zie je mij, die nog vele uren plezier zal beleven met games, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Timon Vermeulen
Author

Timon kijkt verder dan de grote titels en laat zich graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vindt hij nogal vaak inspiratieloos en daarom volgt hij de indiewereld met een arendsoog. Tot zijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit een indie game te maken. Naast zijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je hem vaak vinden op Hearthstone of Overwatch. Verder kan je hem steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.