Wat ironisch, een reeks Best of Blizzcon openen met het gedrocht dat Diablo Immortal heet. The Worst of Blizzcon zou in dit geval een betere benaming zijn, maar dan klopte de alliteratie in de titel niet meer. Dus bij deze, The Best of Blizzcon, maar dan met een grof korreltje zout.

Is dit een aprilgrap?

“Is dit een late aprilgrap?”, zo werd de game nog het best omschreven door een misnoegde fan die de microfoon nam tijdens Blizzcon en zich zo rechtstreeks tot de ontwikkelaars richtte. De daad van de man met ballen werd onthaald op luid gejuich van zowat elke aanwezige in het publiek die het niet beter had kunnen verwoorden.

Iedereen wist dat er Diablo-gerelateerd nieuws in de lucht hing, want Blizzard hield zich niet in om “groots Diablo nieuws” te teasen in aanloop van het evenement. Blizzcon zou eindelijk het moment zijn waarop Diablo 4 officieel werd aangekondigd of tenminste een remaster van Diablo 1 of 2. Eindelijk was het dan zover, Diablo werd genoemd op het podium, iedereen hield zijn adem in voor de onthulling en toen…. kwam de onthulling van een Diablo game voor iOS en Android. 

Het bleef eerst ijzingwekkend stil in de zaal en Blizzard werd vervolgens zowaar uitgejouwd op zijn eigen evenement, zoals een kindje dat wordt gepest op zijn eigen verjaardagsfeest. Om medelijden mee te hebben, maar stiekem ook wel begrijpelijk en goed om te zien dat de ontwikkelaar op zijn plaats werd gezet.

Reskin

Als je héél open-minded bent, zou je Diablo Immortal nog wel eens een kans kunnen/willen geven. Echter, op voorwaarde dat het een degelijk game is. Zo ziet het er echter niet naar uit. Diablo Immortal lijkt vooral een reskin te worden van Diablo III. Zo zien we dezelfde klasses, dezelfde combat … Er is dus weinig om enthousiast over te worden. Als je Diablo on the go wil spelen, dan is er immers al Diablo III: Eternal Collection voor de Nintendo Switch dat zich daar veel beter voor leent. Wie zit te wachten op een gelimiteerde afgeslankte versie van Diablo?

Blizzard met beperkte aansprakelijkheid

Het meest frappante aan de zaak is echter dat Diablo Immortal vooral wordt ontwikkeld door NetEase en dat Blizzard slechts beperkt ter sprake komt. Het doet gewoon allemaal pijn. Op Blizzcon verwacht je dat hardcore gamers (die nota bene een immense loyaliteit koesteren voor hun favoriete games) verwend worden met mooie aankondigingen. Om dan te moeten zien hoe je favoriete gaming franchise wordt gedegradeerd naar een mobiele titel, dat komt hard aan…

Om dan te moeten zien hoe je favoriete gaming franchise wordt gedegradeerd naar een mobiele titel, dat komt hard aan…

Laat horen wat je van Diablo Immortal vindt via een duimpje omhoog of duimpje omlaag op de trailer op YouTube. Een paar mensen gingen je al voor… Dus Blizzard, wat hebben we geleerd? Hype is een krachtig middel, wanneer je het inzet kan je er maar beter voor zorgen dat het de moeite waard is…

Like, comment, subscribe!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!