Een tijdje geleden, 2 weken ongeveer, verscheen er een nieuwe Pokémon in Pokémon Go. Daar heb ik toen een artikel over geschreven. Nu is het echter tijd voor een update. Nintendo loste immers al wat meer informatie over de nieuwe Pokémon. En dat is ook nodig, want binnen een kleine maand zitten we op de Switch met onze beste maatjes Pokémon te spelen.

Nintendo releasede twee verschillende video’s wat betreft Meltan. De eerste gaat over hoe we hem precies kunnen krijgen. De tweede roept dan weer een heleboel nieuwe vragen in ons op en maakt de mysterieuze Pokémon nog mysterieuzer. Laten we het eerst eens hebben over de eerste video.

Hoe krijg je Meltan?

De eerste video praat over een “Mystery Box”. Wanneer je Pokémon trade van Pokémon Go naar de Switch games zal je bepaalde items ontvangen in Pokémon Go als “beloning”. Wanneer je dit voor de eerste keer doet zal je een Mystery Box ontvangen. In de video wordt er duidelijk gemaakt wat er gebeurt als je de box opent. Er verschijnen namelijk een heleboel Meltan in het wild. Deze zal je dan moeten vangen en vervolgens kan je ze opnieuw doorsturen naar de Switch games via het Go park.


Geen Switch? Geen probleem!

De ware Pokémon fans die alvast een Switch hebben staan hebben dus geen enkel probleem. Maar wat als je geen Switch hebt? Een Pokémon minder in je Pokédex op Go en dus geen volledige living-dex?

Daar dacht Nintendo gelukkig ook goed over na (en hun beslissing vind ik trouwens wel goed). Je kan de Mystery Box ook ontvangen door Pokémon over te sturen naar een game van één van je vrienden. En ik geloof dat iedereen toch wel iemand kent met een Switch. Dus voor de fans die enkel Pokémon Go spelen wordt dit geen enkel probleem.

Meltan in real life

De tweede video focust zich dan om het promoten van Meltan. Moesten ze dit doen met elke Pokémon die uitkwam zou ik niet kunnen kiezen welke ik het leukste vind. 
Deze video raakte toch wel een beetje een gevoelige snaar en liet zien hoe mooi de wereld zou zijn met kleine Meltan erin. Het voelde een beetje zoals de Pokémon Go announcement.

Er werd iets meer informatie vrijgegeven over Meltan. Hij kan namelijk metalen dingen absorberen in zijn lichaam. Op het einde van de video gebeurt er nog iets met de kleine Meltan, maar daarvoor moet je vooral zelf de video kijken.

In-game theorie

Over hoe Meltan werkt in-game is nog niets vrijgegeven. Maar hier heb ik natuurlijk wel al een mening of idee van. Op het einde van de video zitten er meerdere Meltan bij elkaar en zie je een schaduw van een reusachtige Meltan. Aangezien ze metaal kunnen absorberen in hun lichaam denk ik dus dat de Meltan samensmelten en van vorm veranderen.

Aangezien Meltan een mytische Pokémon is, is het vreemd dat er meerdere exemplaren van aanwezig zijn. Het gebeurt zelden in de Pokémon wereld dat er meer dan één Legendariche/Mytische Pokémon aanwezig is in één wereld. Er is altijd één Mewtwo, Mew, Jirachi, of wat dan ook. Maar meerdere Meltan… Daarom denk ik dus dat er wel een reden is dat je er meerdere zou kunnen hebben.

Meltan ziet er op zich uit als een schattig wezentje. Als je vertrouwd bent met de competitieve wereld van Pokémon weet je vast dat de meeste schattige Pokémon niet echt competitief zijn opgebouwd. Behalve dan als support. Daarom denk ik dus dat Meltan zal dienen als een support, mocht hij competitief nuttig zijn. Maar aangezien hij van vorm zou kunnen veranderen zal hij ook anders kunnen worden gebruikt.

Mijn mening

Ik vind het een leuke manier om de spellen te linken met elkaar. En zeker met de teaser van twee weken geleden waardoor de Pokémon wereld even op zijn kop stond. Om zo een Pokémon te promoten met een eigen video is wel goed gedaan. Dit doen ze uiteraard ook omdat er veel mensen zijn met een Switch en om te zorgen dat de game de deuren uitvliegt. Maar toch een mooie campagne.

Wat ik ook een goeie stap vind van Nintendo is dat ze ook rekening houden met mensen die de game niet willen spelen en pure Pokémon Go fans blijven. Moesten ze dit niet gedaan hebben verwachte ik wel dat een heleboel fans gingen protesteren hiertegen. Natuurlijk zou er een optie zijn om de Pokémon te traden in Go, maar dat kost natuurlijk wel een heleboel Stardust.

Ik zou alvast een Meltan willen aaien in mijn switch game. Die kleine mormels hebben toch wel een plaatsje in mijn hart veroverd.

Zo zie je mij, misschien Meltan en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!