Auto Chess is een game die je moeilijk kan uitleggen. Dat heb ik al eens geprobeerd in een ander artikel. Nu zijn we zo’n vier maanden na de release ervan en is er een mobiele versie verschenen!

Chinees voor mij

De mobile versie is nog maar een testversie en nog niet echt officieel. Hij is dus nog niet te vinden in de app store. Je moet hem downloaden via de reddit en op dit moment is hij er om die reden enkel voor Android (take that iScrubs). Maar er zijn een aantal nadelen aan verbonden, namelijk: de game is in het Chinees, voorlopig toch nog.

Voelt anders

Als je Auto Chess veel hebt gespeeld, zit je wel redelijk safe. Zo heb ik mijn eerste potje wel gewonnen met 85% health op overschot. Maar alle chesses, items en classes zijn anders afgebeeld. Combinaties van items en synergies van de classes worden dus wel wat lastig in het begin.

babble2
Enkele chesses in de mobile game

Nog een klein minpuntje is toch wel dat de game nog steeds even lang duurt. Een snel potje op het toilet (bedoel je… een potje op het potje? Groetjes Thibault) pakt dus toch wel een groot halfuur in.

Maar het positieve is wel dat Auto Chess thuis hoort op een mobiel platform. Het voelt veel beter aan en is op dit moment al perfect speelbaar op Android. Ook hebben ze alles van de pc-versie geïmplementeerd in de mobile version. Je hoeft dus niets te missen.

De Dota 2 in Auto Chess

De Dota 2 in Auto Chess zal dus niet zo lang meer aanwezig zijn. Zodra ze de mobiele versie releasen verwacht ik dat Auto Chess zal verdwijnen uit Dota 2. Het was altijd al de bedoeling van de ontwikkelaars geweest om een standalone game ervan te maken. Dota 2 Auto Chess was slechts de testversie. Die ik nu al voor zo’n 100 uur heb gespeeld.

Let’s go

Als je nog geen Auto Chess hebt gespeeld moet je vooral nog even wachten tot de translation er is of de game officieel gereleased wordt. Maar als je de game al gewend bent en al unbeatable bent (net zoals ik), zou ik toch proberen om de overstap te maken naar een mobile platform. Vroeger of later zullen we toch de switch moeten maken.

Zo zie je mij, die een plaspauze van 30 min neemt, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!