Deel je video's op YouTube en scoor extra views!

Wil je jouw gaming video’s van YouTube delen op Steam om zo wat extra views te sprokkelen? Het is makkelijker dan je denkt!

Wanneer je hard hebt gewerkt aan een gameplay video of een video review, dan wil je uiteraard dat zoveel mogelijk mensen die video zien. Een goede strategie is om je video op zoveel mogelijk relevante plaatsen te delen. Steam is een ideale plaats, omdat je daar meteen jouw doelgroep bereikt. Maar hoe upload je precies die video’s naar Steam?

Je YouTube-account linken

Eigenlijk kan je niet zozeer video’s “uploaden” naar Steam. Je uploadt ze naar YouTube en linkt vervolgens naar je video’s via Steam. Alvorens je dit kan doen, dien je jouw YouTube-account aan je Steam-account te koppelen. Open Steam en klik bovenaan op je naam om naar je profiel te gaan. Klik vervolgens door naar Video’s en kies rechtsboven voor Link YouTube account.

steam link youtube account

Er opent nu een nieuw venster dat je vraagt om je YouTube-account te linken. Hier druk je op Access your YouTube videos. Je wordt nu doorgestuurd naar een inlogscherm van YouTube, waar je ook het relevante kanaal zal kiezen. Er lijkt helaas geen enkele manier te zijn om meerdere YouTube-kanalen met je profiel te linken. De meeste mensen zullen echter slechts één kanaal hebben, dus dat zou geen probleem mogen zijn.

steam access youtube

Video’s delen

Van zodra je Steam-account gelinkt werd met je YouTube-account, zal de knop Link YouTube account vervangen zijn door Add videos from YouTube. Links krijg je een overzicht te zien van al je YouTube video’s. Let wel, ze moeten public zijn en bovendien moet er worden ingesteld dat embedding is toegestaan (dit is standaard reeds het geval). Zie je een (recente) video niet in de lijst, druk dan op de knop Refresh YouTube video list.

Vervolgens vink je alle relevante video’s aan en bij stap twee (Associate the video(s) with a game) krijg je de kans om een video te linken met een bepaalde game. Maak hier zeker gebruik van, want zo komen de video’s ook terecht in de Community Hub van die bepaalde game. In deze lijst staan wel enkel de games die je zelf in bezit hebt.

Wanneer je een video wil delen van een game die je niet in Steam op je bezit hebt, kan je bij Other / Unlisted zelf de titel van een game invullen. Op die manier verschijnen de video’s alsnog op je profiel, maar niet in de community hub.

Titel en beschrijving bewerken, zichtbaarheid wijzigen en video verwijderen

Wanneer je nu naar jouw profiel gaat en doorklikt naar video’s, dan zal je zien dat al je video’s daar beschikbaar zijn. Standaard worden de titel en beschrijving van de YouTube-video overgenomen, maar dit kan je nog aanpassen indien gewenst.

Klik hiervoor op een video, scroll wat naar beneden en kies voor Berichten en details weergeven. Dezelfde pagina kan je bijvoorbeeld ook bereiken door op de Steam-link van de video te klikken (die ziet er als volgt uit: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=xxx).

Rechts krijg je de kans om je video verder te beheren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de titel en beschrijving te bewerken, reacties in of uit te schakelen, de zichtbaarheid te wijzigen of zelfs de video verwijderen.

steam video bewerken

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!