Mocht Bowser’s Minions je niet bekend in de oren klinken, geen nood, dit wordt ook niet echt van je verwacht. Grapje, SHAME ON YOU! Deze Side Story kwam mee met de remake van Mario & Luigi: Superstar Saga voor de 3DS.

babble3
De Captains en een aantal recruitable minions

Superwat sagawat?

Superstar Saga is een game die heel lang geleden uitkwam op de Gameboy Advance. Ah, the glory days. Maar nu is de handheld van Nintendo al 2 generaties verder (of 3, daar valt over te discussiëren).

De Mario & Luigi games zijn een reeks RPG-games in het Mario-universum waarbij je voornamelijk als Mario & Luigi speelt, maar in vervolgen op deze game ook als andere personages. Dit was de eerste game in deze reeks.

Nintendo dacht daarbij om, zoals velen van hun games, de game opnieuw uit te brengen op de huidige handheld van Nintendo, de 3DS. De feiten waar ik nu over spreek, zijn ondertussen al anderhalf jaar geleden. Maar waar ik naartoe wil, is de side story die bij deze game zat!

Ja hoor! Nintendo zorgde hier ook voor een extraatje bij de remake (zoals bij vele Switch-games). En dat extraatje, oh boy. Ik had Superstar Saga nog nooit uitgespeeld dus besloot ik maar om die te kopen. Maar als er een standalone komt van de side story, is het een instant buy!

Mijn eindeloze fantasie

Ik droomde er zo lang van om met de monsters van het Mario-universum te vechten. Een soort monster collector game. En zelf had ik daar al wat over gebrainstormd.

Mijn idee van Bowser’s Minions was dat je als Toad een cape vindt waarmee je de kracht krijgt om commando’s te geven aan verschillende monsters in de gruwelijke wereld van Mario. Van Bullet Bills tot Goombas.
Toad zou dienen als de “Captain”. Wanneer hij verslagen wordt zou het game over zijn. De monsters dienen dus als een wall om je Captain te beschermen en het doel was om de andere captain te verslaan.

Een 7-tal later en bam. Jij wou deze game Timon? Je krijgt deze game!

An army of Goombas

Gameplay

babble2
Een episch gevecht tussen Captain Goomba en een Bob-omb

De gameplay in de side story is hoofdzakelijk geautomatiseerd. Wanneer een minion zijn Ultimate Move gebruikt moet je wel paraat staan om op het juiste moment op A te drukken. Intens! Minions vechten tegen minions van je tegenstander en het is de bedoeling om de enemy captain te verslaan. Wanneer jouw captain neervalt is het game over (great minds think alike, nietwaar Nintendo?).

Mechanics

Er zijn een tal van Minions die je kan recruiten en verschillende manieren om een team samen te stellen zodat ze een extra bonus krijgen (bijvoorbeeld: full-Goomba team krijgt een HP bonus). Er is ook nog wat meer diepte in de game door een sterkte en zwakte toe te voegen van de units. Melee is sterk tegen ranged, ranged tegen flying en flying tegen melee.

Story

Mocht je Superstar Saga al gespeeld hebben, weet je vast nog wel vaag wat er gebeurt in het verhaal. Deze Side Story vertelt een verhaal die plaatsvond achter de schermen. Terwijl de evenementen gebeuren van Superstar Sag, gaan de Minions op zoek naar hun trouwe King Koopa: Bowser. Hiervoor neemt een Goomba de leiding en verzamelt hij een team om zo ten strijde te trekken en alle minions te verzamelen.

Plusjes en minnetjes

Aangezien Bowser’s Minions een wilde droom van me was toen ik wat jonger en nu echt is geworden, vind ik het geweldig. Je kan makkelijk jezelf overlevellen en zo makkelijker door de story gaan, maar dat geeft niet. Ik hou wel van wat overlevellen. Back in the Pokémon days kon mijn Pidgeotto van lvl 30 Brock wel aan.

Alleen zijn er wel twee kleine minpuntjes verbonden aan de game.
Het eerste is dat je niet alle monsters kan recruiten. Alleen de minions van Bowser kunnen bij je team gevoegd worden. Wat uiteindelijk wel logisch is, het gaat überhaupt over Bowser’s Minions, maar ik hou van een collector game waar je toch echt alles kan verzamelen.

Het tweede minpuntje is wel dat je de main story moet spelen om te kunnen progressen in de side story. Per deel van de main story kan je naar een ander gebied in de side story. Speel je de main story niet, dan kan je ook niet verder. Voor velen lijkt dit wel logisch, maar stel dat ik de game niet kocht voor de main story. Dan moest ik de volledige game nog eens uitspelen (ongeveer 20 uur) om dan de full experience pas te krijgen van de game die ik zo graag wou. Deze keer was dat gelukkig geen probleem.

Bowser Jr.’s Journey

babble4

Een tijdje geleden bracht Nintendo opnieuw een remake uit van een Mario & Luigi RPG. Opnieuw zit er hier een side story bij met dezelfde gameplay! Meer van hetzelfde dus! En dat is helemaal niet erg voor mij. Alleen blijft het jammer dat het een Side Story is. In Bowser’s Inside Story ben ik nu eenmaal niet echt geïnteresseerd (die game heb ik al 3x uitgespeeld).

Ik zou dus voor de journey 40 euro betalen, terwijl het eigenlijk maar een klein deel is van de game, en niet zodanig veel gameplay.
Mocht er een standalone komen met deze gameplay mechanics, dan leg ik er gerust 40 euro voor. Heck, zelf 60 euro! (Nu heb ik het waarschijnlijk gejinxt).

Bij Superstar Saga was dit geen probleem omdat ik het nog nooit had uitgespeeld, dus hou ik me daar nog even mee bezig en wacht ik wel op een kleine price drop van Bowser’s Inside Story.

En zo zie je mij, een full-priced Mario Minion game, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!