April is een behoorlijk rustige maand, maar we stellen ons altijd open om ons te laten verrassen. Enerzijds is er natuurlijk Days Gone, maar ook heel wat andere titels die zich weleens zouden kunnen ontpoppen tot must-plays. Dit zijn onder aanraders voor april 2019:

Super Dragonball Heroes: World Mission

Super Dragonball Heroes: World Mission

Wie is hyped? Timon
Releasedatum: 5 april 2019
Platform: Nintendo Switch

Een Switch exclusive! Daar hou ik van. Maar deze game is niet hoe je een Dragonball game voor je ziet. Dragonball Heroes is een cardgame die goed ontvangen is door Dragonball-fans. En aangezien ik wel een fan ben van cardgames (zie hieronder) lijkt het me wel leuk om deze game eens uit te proberen.

Een anime werd zelf gemaakt als promotional campaign voor deze video game, en is nog altijd bezig, dus het is wel een big deal. Deze game is echter wel enkel geschikt als echte Dragonball-fan. En dan nog is een full priced cardgame niet zo aantrekkelijk. Wanneer deze uitkomt, zal ik toch wel wachten tot een price drop. Maar ik haal hem zeker in huis, net zoals elke Dragonball-fan zou moeten doen.

Hearthstone: Rise of Shadows

Hearthstone: Rise of Shadows

Wie is hyped? Timon
Releasedatum: 10 april 2019
Platform: PC, iOS, Android

Een tijdje geleden heb ik hier al een masterpiece over geschreven. Een nieuw jaar in Hearthstone! Voor trouwe Hearthstone-spelers is dit een hele opluchting. Veel decks die te goed waren verdwijnen en er komt plaats voor vernieuwende ideeën. En geef toe, de eerste week van de expansion is toch wel de leukste. Alle onzekerheid. De meta is nog niet gevormd. Welke decks zullen werken? Zouden de gepushte mechanics van Blizzard deze keer wel werken? Niemand weet het!

135 nieuwe kaarten in Hearthstone en 3 expansions die weggaan. Het nieuwe jaar is altijd iets om naar uit te kijken. Alhoewel het soms met een traan is van onze oude kaarten die ons verlaten en verhuizen naar het Wild-format, komen we er telkens wel weer sterker uit.

Cuphead

Cuphead

Wie is hyped? Thibault en Timon
Releasedatum: 18 april 2019
Platform: Switch

De charismatische run-and-gun game van Studio MDHR komt eindelijk ook naar Switch. Dat zijn genoeg redenen om enthousiast te worden want zo kan je meteen je tanden stukbijten op de onmogelijke levels van Cuphead. De game leent zich ideaal voor Nintendo’s console, want zo kan je optimaal gebruikmaken van de lokale co-op. Vrienden zijn vervangbaar, scheld er maar flink op los.

Cuphead werd ontwikkeld met ondersteuning van Microsoft en daardoor verscheen de game uiteraard ook eerst als een PC en Xbox exclusive. Nintendo en Microsoft worden echter steeds betere vrienden en dat doet ons hopen voor Ori op de Switch! Zo’n samenwerking moet natuurlijk beloond worden en om die reden ga jij Cuphead kopen op de Switch. Bovendien valt de prijs van 19,99 euro enorm goed mee. Kopen die handel zodat je jezelf weer kan haten. Je weet dat je het wil! Denk wel twee keer na voordat je je Switch tegen de muur gooit, oké?

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Wie is hyped? Timon
Releasedatum: 25 april 2019
Platform: Nintendo Switch

Wat is er aan de hand met alle cardbased exclusives voor Switch? Dit is de tweede voor deze maand. SteamWorld kennen we al van SteamWorld Dig en SteamWorld Heist. Beiden een volledig apart genre maar toch in hetzelfde “universe”. Dat doen ze nu nog eens met SteamWorld Quest. Deze game is een RPG waarin cardgame elementen te vinden zijn. Kaarten verzamelen, decks in elkaar steken en je heroes die decks laten gebruiken om te vechten. Klinkt best wel leuk.

Een RPG en een cardgame combineren is een gevaarlijke move en we zullen moeten zien of dit zal aanslaan en de uitwerking ervan goed is. Dat kunnen we op het einde van de maand en voorlopig enkel op de Switch.

Days Gone

Days Gone

Wie is hyped? Thibault
Releasedatum: 26 april 2019
Platform: PS4

Hopelijk beschrijven we onze speelervaring niet als “ah well… some more Days Gone of my life I’ll never get back“, maar eerder als “they don’t make games like this anymore! Those Days are Gone…“. Maar goed, alle gekheid op een stokje, waarom moet je hyped zijn voor deze game? Het is moeilijk om nu reeds te zeggen dat Days Gone een goeie game wordt, maar het is een veilige gok wanneer je stelt dat het een leuke game wordt.

Op 16 april zouden we ook hersenloos zombies kunnen knallen met World War Z, maar wij kiezen voor het avontuur in Days Gone. Verwacht je niet aan een makkelijke game, maar wel een game waarin je je uiterste best moet doen om te overleven. Zelfs de dieren zijn zombies! De open wereld ziet er gevaarlijk en spannend uit en de onvermijdelijke RPG-elementen tillen de verslavingsfactor omhoog. Met zijn verhaal van 30 uur is Days Gone de volle prijs bij release meer dan waard.

En zo zie je ons, met kaarten op de Switch spelen om die vervolgens stuk te slaan en dan maar zombies te killen op de PS4, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!