Sinds de recente release van Animal Crossing: New Horizons, hoor je nogal vaak de term ‘terraforming’. Wat is het precies en waar wordt het gebruikt?

Wat is terraforming, oftwel terravorming in het standaard Nederlands. Tijd om Wikipedia erbij te halen! Terravorming (ook wel terraforming of terraformatie genoemd: aarde maken) is het proces waarbij de atmosfeer en het klimaat van een andere planeet of hemellichaam bewust worden veranderd zodat deze voor mensen bewoonbaar wordt.

Nogal wetenschappelijk, dus. Ook in popcultuur wordt de term vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de anima Terra Formars of de boardgame Terraforming Mars. In beide gevallen bestaat de missie eruit om van Mars een bewoonbare planeet te maken.

terraforming mars
Ook in de wereld van popcultuur valt de term ‘Terraforming’ nogal vaak.

Terraforming in gaming

In gaming wordt de term iets losser gebruikt en niet meteen in de strikte zin van het woord. Er wordt dan vooral gerefereerd naar het aanpassen van de speelwereld. Denk maar aan simulation games zoals Simcity waar je wegen kan aanleggen en rivieren kan graven. Of Minecraft bijvoorbeeld, een game die teert op het gegeven van terraforming. Op de officiële website van Minecraft staat het volgende te lezen over Terraforming:

Terraforming, of Earth-shaping, is een proces waarbij de omgeving opzettelijk wordt aangepast aan een specifiek doel, of gewoon om het mooi te maken.

Het gaat dan niet meteen om het bouwen van huizen, maar wel bijvoorbeeld het aanleggen van bossen of het maken van bergen of andere massieve landschappen.

Consue is een bekende naam in de Minecraft-wereld en staat bekend om haar diepgaande terraforming.

De kans is dus groot dat jij als gamer in het verleden ook actief hebt deelgenomen aan terraforming, maar waarschijnlijk stond je er nooit bij stil.

In welke game bouw jij het liefst een eigen wereld uit? Laat het ons weten in de comments!

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!