"Fenyx?! That sounds like a bird that sets itself on fire, haha! Maybe I should write that down..." - Zeus

Gods en Monsters Immortals Fenyx Rising werd een hele tijd geleden getoond en werd onmiddellijk bestempeld als een Breath of the Wild kloon. Breath of the Wild had een grote impact op de game wereld, dus de lat voor Immortals Fenyx Rising ligt meteen torenhoog.

Typhon, een titaan die eigenlijk bevrijd is van zijn kettingen, neemt wraak op de Griekse Goden en verandert hun woonplaats in zijn koninkrijk. Zeus, ten einde raad, gaat naar Prometheus om hulp te vragen. Prometheus begint een verhaal over hun redding. Zo begint Prometheus aan een episch verhaal over een halfgod(in) terwijl Zeus ongeduldig luistert.

Door een storm strandt je schip op een eiland. De bemanning en je broer, een bekende held, werden versteend door een vloek. Uiteraard wil je terug naar waar je vandaan kwam en doe je er alles aan om de vloek terug om te keren.

Immortals Fenyx Rising Typhon
Typhon, de wraakzuchtige titaan

Na wat tijd ontmoet je Hermes. Hij helpt je wat op weg, maar vooral helpt hij ook zichzelf. Een aantal Goden werden verslagen door Typhon en werden veranderd in objecten. Fenyx heeft hun hulp nodig om tegen Typhon een kans te krijgen. Zo ontdekt Fenyx de wereld waar de Goden verblijven en probeert om zich klaar te maken tegen Typhon.

Immortals Fenyx Rising Prometheus story telling
Prometheus die Zeus vertelt hoe de vork in de steel zit

Open wereld

Zoals vele andere games die uitkwamen de laatste tijd is ook Fenyx Rising een open wereld game. Nadat je de proloog uitspeelt krijg je onmiddellijk toegang tot bijna het hele eiland. Zo kan je gaan en staan waar je wil en je kersverse vleugels uitspreiden.

Immortals Fenyx Rising World Map
Het eiland van de Goden dat jij kan ontdekken.

Om sneller door het eiland te reizen kan je dieren temmen en ze berijden. Er zijn tal van verschillende dingen om te doen en te ontdekken op het eiland. Puzzels om op te lossen, kisten om open te maken, kluizen met uitdagingen in enzovoort. Door al deze dingen te doen krijg je nieuwe uitrustingen of een bepaalde currency om upgrades te kopen.

Immortals Fenyx Rising tem een dier
Tem dieren om je sneller door de wereld te begeven.

Die upgrades zijn echt wel nodig aangezien er een stamina bar aanwezig is in de game. Je kan overal op klimmen, maar je hebt de stamina nodig om boven te geraken. Terwijl je klimt kan je wel blauwe paddenstoelen eten of blauwe toverdrankjes drinken om je stamina bij te vullen. Klimmen, zwemmen en zweven vragen allemaal stamina. Wanneer deze op is verdrink je of val je gewoon ter pletter, met de kans om te sterven natuurlijk.

Immortals Fenyx Rising Stamina
Stamina bar alert!

Kluizen

Zoals eerder vermeld tref je kluizen aan in de speelwereld. Deze zijn verspreid over het hele eiland. Wanneer je een kluis binnenstapt komt er een klein scherm met de moeilijkheidsgraad. In deze kluis is het de bedoeling dat je het einde bereikt. Telkens is er een bepaald thema dat je kan herkennen. Zo is er een kluis waarin je pinball speelt, ballen moet rollen, je vliegskills moet demonstreren of je platformvaardigheden moet bovenhalen. In elke kluis zit er ook een optionele kist die soms wat meer denkwerk vraagt.

Sommige kluizen werken dus met een specifieke kracht die je nodig hebt. Mocht je die kracht nog niet hebben, dan komt er ook een melding wanneer je de kluis binnenstapt. Goed dat Ubisoft dit inplande zodat je niet nodeloos rondwandelt binnenin de kluis zonder te weten wat je moet doen. Echter mocht de kluis dan wel gesloten zijn. Nu spring je in een kluis, krijg je een laadscherm, land je, zie je dat je het nog niet kan doen, weer een laadscherm en uiteindelijk uit de kluis. Toch wel wat tijdverlies daar.

Immortals Fenyx Rising Loading screen
Interactief laadscherm!

Met de laadschermen werd wel iets leuk gedaan (enkel bij het binnenkomen en buitengaan van kluizen). Terwijl je getransporteerd wordt naar de kluis of terug naar de echte wereld, kan je rondvliegen om geld te verzamelen. Een tijd geleden maakte ik nog een artikel over hoe leuk interactieve laadschermen zijn en dat ik wou dat games dit meer zouden doen. Fenyx mag daar dus gerust bij.

Uitrusting

Uitrusting is terug te vinden over de hele wereld in kisten, zelfs in de optionele kisten in de kluizen. Een uitrusting is niet noodzakelijk sterker maar wordt gebruikt in verschillende situaties. Zo heb je een uitrusting die je meer ingrediënten laat verzamelen om potions te maken, die je meer damage geeft met je pijl en boog…

Immortals Fenyx Rising Thunder of Zeus
Na een kluis krijg je “Bliksem van Zeus” om je stamina omhoog te krikken.

Om je uitrusting sterker te maken (of je gezondheid/stamina) moet je dit gaan verbeteren in de “Hall of the Gods”. Je basis die zal dienen tegen Typhon. Hier kan je verbeteringen aanschaffen met de currency die je kreeg tijdens je ontdekkingstocht.

Vechten

Het vechten is ook een groot deel van de game. Bij bazen voelt het wel een beetje als een Dark Souls-like. Ontwijken op het juiste moment, perfect blocken en dan toeslaan.

Wanneer je een perfecte ontwijking maakt gaat de tijd wat trager en zo kan je je beter positioneren om toe te slaan. Met je zware aanval (of bijl) vul je de vijand hun stun-balk. Wanneer deze vol is zijn ze verdoofd voor een bepaalde tijd. Daarnaast heb je je gewone aanval waarmee je de vijand steekt met je zwaard.

Zelf kan je kiezen of je in de lucht of op het land vecht. Met bepaalde uitrusting zal je je stijl kunnen aanpassen omdat je helm bijvoorbeeld een bonus geeft wanneer je in de lucht bent. Vogels neerknallen met een pijl en boog kan ook. Je hebt ook een aantal krachten die je kan gebruiken tijdens het vechten, maar daar ga ik niet verder op in om spoilers te vermijden.

Speelse stijl met Fortnite-graphics

Immortals Fenyx Rising Lifting
Do you even lift?

De stijl van de game is wat speelser dan andere open wereld games. Er wordt gewerkt met mythologie dus je zou het kunnen vergelijken met God of War, maar de stijl van deze games is totaal verschillend. Waar de meeste open wereld games kiezen voor een wat serieuzere aanpak is het hier een stuk speelser, de game neemt zichzelf niet al te serieus. Dat straalt de game uit door zijn “Fortnite” graphics maar ook door hoe het verhaal wordt verteld.

Verdict

De stijl is wat anders en niet voor iedereen, maar ik had er in ieder geval geen probleem mee. Er wordt ook heel veel humor in het spel gebracht door de manier waarop Zeus en Prometheus op elkaar inspelen. Een (basis)kennis van de Griekse Mythologie is op sommige momentel wel vereist om te weten waar de twee Goden nu precies over praten.

Qua graphics kent de game wat dipjes tijdens de dialogen. De gezichtsuitdrukkingen en bewegingen die de personages maken lijken niet altijd even vlot. Ook ben ik geen fan van het stamina-systeem, maar het heeft me nooit tegengehouden om iets te bereiken. Meestal heb ik wel genoeg toverdrankjes mee, mocht het nodig zijn, maar ik begrijp dat het voor sommige mensen een storend element is.

De vrijheid is zeker aanwezig in deze open wereld game en de combinatie van vechten en puzzels gaat mooi samen. Als je van Griekse mythologie houdt is Immortals Fenyx Rising beslist een aanrader. Ben je geen fan van de setting en de speelsere stijl, dan zijn er betere open wereld games op de markt dan deze.

ProCon
Eigen speelstijl bepalen via uitrustingGezichtsanimaties zijn wat vreemd
Veel humorGeen gigantische grote wereld
Unieke manier van storytellingStamina-systeem is niet voor iedereen
Kennis van Griekse mythologie wordt verwacht

Review disclosure

Hoe we het product in bezit kregenWe kregen een code voor de game van de uitgever.
Betrokkenheid De review werd gepubliceerd zonder goedkeuring van het persbureau, de ontwikkelaar of de uitgever. Geen enkele andere partij heeft invloed gehad op de inhoud van dit stuk.
AffiliateDit artikel kan affiliate links bevatten. Gamerverse ontvangt een commissie wanneer er een product wordt gekocht via de link.
Compensatie van fabrikantWe werden niet vergoed voor deze review.

Zal jij Immortals Fenyx Rising spelen? Laat het ons weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!