Schuilt er een leuke game achter het licht?

Met Beyond Light zet Bungie het verhaal van de Guardians verder. Na deze review tast je niet langer in het duister, want we schijnen uitgebreid ons licht op de gloednieuwe uitbreiding (en de daaraan gekoppelde grote update).

Destiny 2 werd gratis speelbaar in september 2019. Voor degene die de game hadden gekocht was het wat zuur, maar voor degene die het eens wilden uitproberen kwam het natuurlijk als goed nieuws. Tot op vandaag wordt de game nog steeds sterk ondersteund door de ontwikkelaars, zo bewijst ook de release van Beyond Light. Ondertussen heeft Bungie al nieuwe content ingepland tot in 2022.

Darkness returns

In de nieuwe uitbreiding kom je meer te weten over wat “The Darknesss” eigenlijk wil van de futuristische wereld in Destiny. In plaats van oorlogje te spelen verkiest deze mysterieuze kracht om het passief aan te pakken. Door verleidende krachten te schenken aan de wezens in Destiny kan The Darkness ze zo overnemen. Ook de Traveller is weer volledig rond. Op het einde van het vorig seizoen kon je zien hoe de Traveller terug een teken van leven begon te vertonen.

Destiny 2 Tower
In de Tower

Het verhaal in Beyond Light zet zich vast op het bemachtigen van deze krachten en ze te beheersen om zo een nieuw gevaar voor het universum te verslaan.

Met deze krachten is het mogelijk om vijanden te bevriezen. In PVE komt dat dus goed van pas, maar ook in PVP is de impact groot. Dat merk je ook aan de community. Daar zijn de meningen verdeeld over deze nieuwe krachten in PVP. Zo heeft Bungie al een grote “nerf” (bij een nerf wordt iets opzettelijk zwakker gemaakt) uitgebracht omdat deze krachten net te sterk waren.

Verhaaltjestijd

Buiten Eramis worden er nog een aantal personages in de spotlight gezet. Exo Stranger en Variks vertellen een stuk van hun verhaal. Dit zijn beiden personages uit de originele Destiny-game. Wat deze personages je vertellen kan anders zijn voor jou dan wat er wordt verteld aan een van je vrienden. Dit komt omdat de game kijkt naar welk verhaal je hebt gespeeld op je personage.

Destiny 2 Beyond Light nieuwe UI
De destinations in de nieuwe expansion

Er worden hints gedropt naar verhalen die achter Beyond Light schuilen. Zo word je wel warm gemaakt om meer te ontdekken over de lore die aanwezig is in Destiny. Voor je het weet zit je ’s nachts verhalen te lezen over fictieve wezens voor je gaat slapen.

In de kluis!

“Vaulted” is een term die je misschien al kent wanneer je een fervente POP verzamelaar bent of misschien heb je het al eens horen vallen in andere games. De term, vaulted, betekent dat alles wat vaulted is niet meer verkrijgbaar is, maar (soms) nog eens kan terugkomen. Bungie heeft sinds de expansion een aantal planeten en de Leviathan raid ‘gevault’. Zeggende dat deze zullen terug komen in een betere en herwerkte versie.

Omdat deze planeten weg zijn, zijn sommige quests ook niet meer te vinden voor bepaalde Exotic wapens in de game. Hierdoor kan je ze vanaf nu kopen in de Tower, uiteraard wel met een bepaalde kost.

Destiny 2 Beyond Light Buying past weapons
“Vaulted” wapens kan je nu kopen.

Minder content is niet per se slecht. Zo is de laadtijd van de game opmerkelijk korter dan voorheen, zijn tal van bugs niet meer te bespeuren en ziet de UI er beter uit.

Soms kan er ook té veel zijn om te doen/verzamelen. Kijk maar naar de gigantische open wereld games waar we tegenwoordig mee worden platgegooid. Sommige mensen ervaren al bindingsangst die hen ervan weerhoudt om ermee te starten omdat het gewoon te veel is. Naar mijn mening kan er nooit echt “te veel” in een game zitten, maar in dit geval komt het schrappen van bepaalde content wel de technische prestaties van de game ten goede.

Meer kracht!

Als je bekend bent met Destiny of Destiny 2, dan weet je dat er gewerkt wordt met Power Level. Elk onderdeel van je uitrusting heeft een bepaald Power Level. Deze waardes opgeteld naar een gemiddelde en zo wordt je “kracht” bepaald. Elk seizoen gaat de limiet van dit level wat omhoog, maar elk seizoen blijft er ook wat uitrusting dat niet meegroeit.

De term “Sunset” wordt hier gebruikt. Je kan elk wapen nog gebruiken, maar velen kunnen een maximale kracht hebben van 1060. Wat niets meer is in vergelijking met het maximale power level van 1260.

Dat wil niet zeggen dat je ze niet meer zal kunnen gebruiken. In PVE zal het niet zo nuttig meer zijn aangezien daar de focus sterk ligt op Light Level. Trials of Osiris en Iron Banner maken hier ook gebruik van. Voor andere Crucible game modes kan het wel nog steeds gebruikt worden.

Gambit bestond uit twee verschillende game modes. Prime en de “normale” Gambit. Deze zijn nu samengesmolten tot één Ultimate Gambit! Maar dan zonder de “Ultimate”.
Gambit bestaat nu uit één ronde samen met het Prime gedeelte.

Een nieuwe kracht

Destiny 2 Beyond Light nieuwe kracht darkness
Ik die mijn nieuwe kracht onder controle probeer te krijgen

Eerder had ik het al over de nieuwe kracht die je kan bemachtigen in de uitbreiding. Deze is een Dark based subclass. Het speciale aan deze subclass in vergelijking met de andere is dat je deze volledig kan aanpassen, zoals het boosten van je statistieken.

Content

Samen met een hoop nieuwe wapens, een nieuwe planeet, een nieuwe subclass en een nieuwe raid om volledig te overmeesteren met je clanmaatjes brengt Destiny 2: Beyond Light heel wat nieuwe content naar de game. Maar in vergelijking met wat er allemaal nieuw is en wat er allemaal geschrapt werd, is de balans niet zo positief. Natuurlijk is dit slechts de start van een nieuw begin en staat er ons nog heel wat nieuwe content te wachten. Maar wanneer je de nieuwe planeet hebt uitgespeeld en de raid eindelijk hebt voltooid is het afwachten tot nieuwe content.

De toekomst

In de toekomst is Bungie van plan om nog meer subclasses toe te voegen die hand-in-hand gaan met The Darkness. Op dit moment hebben we drie Light classes (Arc, Void en Solar). Het zou dus logisch zijn om drie Dark classes te maken. Met de volgende uitbreidingen die eraan komen zouden er dus nog nieuwe kunnen komen.

Toekomstige uitbreidingen voor Destiny 2

Witch Queen en Light Fall zijn al aangekondigd geweest. Er wordt al gespeculeerd dat de nieuwe dark based subclass giftige krachten zou gebruiken, maar dat valt natuurlijk af te wachten.

Verdict

Destiny blijft nog altijd Destiny. Bungie doet zijn best om de game zo interessant mogelijk te houden. Dit door heel wat dingen weg te halen en nieuwe content te introduceren. Alleen is er deze keer wel veel geschrapt in vergelijking met wat er is bijgekomen.

Zonder Beyond Light kan je wel nog wat doen, maar minder dan vorige maand aangezien je toen nog een aantal planeten extra had. Dit is slechts het begin van het nieuwe plan van Bungie. Als je echt Destiny 2 wil spelen zoals het bedoeld is, heb je natuurlijk deze content nodig. Het leuke is wel dat je in principe een soort van “Demo” versie kan spelen, zo kan je kijken of het iets voor jou is. Natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg.

ProCon
Game draait beterVeel content geschrapt
Nieuwe subclassVeel wapens zijn te zwak geworden om nog te gebruiken
Meer storyStory quests zijn niet speciaal
Voelt als een fris nieuw begin

Review disclosure

Hoe we het product in bezit kregenWe kregen een code van de uitgever.
Betrokkenheid De review werd gepubliceerd zonder goedkeuring van het persbureau, de ontwikkelaar of de uitgever. Geen enkele andere partij heeft invloed gehad op de inhoud van dit stuk.
AffiliateDit artikel kan affiliate links bevatten. Gamerverse ontvangt een commissie wanneer er een product wordt gekocht via de link.
Compensatie van fabrikantWe werden niet vergoed voor deze review.

Zal jij de expansion kopen? Of toch maar eerst even het free-to-play aspect proberen? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

Destiny 2 boxart

Destiny 2

Ontwikkelaar: Bungie

Uitgever: Activision / Bungie

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One / Windows / Google Stadia

Releasedatum: 06/09/2017

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!