Wie had gedacht dat de Fast & Furious franchise zo’n lange levensduur zou hebben. En wie had ooit gedacht dat er een sub film zou komen die afwijkt van de gewone franchise. Wel, ik niet, maar ik ben blij dat het gebeurde.

Toen mijn moeder me meenam naar de cinema als een gezinsuitstapje, had ik geen flauw idee wat eraan zat te komen. Fast & Furious – de spinoff, wat zal dat weer brengen. Zelf had ik geen enkele interesse om de film ooit te gaan zien in de cinema, maar de film verraste me sterk. Misschien was het omdat ik geen verwachtingen had van de film. Zonder verwachtingen naar een film gaan is immers een goeie strategie, zo kan de film je tenminste niet ontgoochelen.

Not so fast

Herinner je je nog de eerste Fast & Furious films? Toen ging het allemaal om racen. Fancy auto’s en racen, chicks en racen, altijd maar racen. Dat racen is in de voorbije jaren sterk afgenomen. De Fast & Furious films zijn meer afgeweken van hun originele films en hebben veel meer actie in hun films geïmplementeerd, wat uiteraard ook nodig was als de franchise wou blijven overleven. Daar is ook niets slechts aan. Fast & Furious pakt het stuur met beide handen en zorgt dat de franchise nog een lange rit voor de boeg heeft.

Wat de actie betreft was het cinematografisch wel voortreffelijk gedaan. Slow-motion effects op de juiste momenten zorgden voor spectaculaire beelden. De serie laat het racen misschien wat meer los, maar de actie zorgt ervoor dat je daar helemaal niet meer moet mee inzitten. The Rock is een reus van een vent. In de film komen die kwaliteiten ook sterk naar boven en vecht hij vaak met brute kracht, waarbij Statham niet wil onderdoen en op sluwe manieren zijn vijanden KO slaat. Deze twee verschillende stijlen gecombineerd in tientallen actiescènes zorgen dat je je niet zal vervelen.

Cast

Als je volledig mee bent met de Fast & Furious franchise, weet je dat Hobbs (The Rock) en Shaw (Jason Statham) een geschiedenis achter de rug hebben. Nu ze plots met elkaar moeten samenwerken, zijn ze daar niet echt tevreden mee. Dat lijdt echter tot sommige lachwekkende discussies tussen de twee. Ze vormen echter wel een goed team, al krijgen ze wel hulp van een bekend gezicht.

Deadpool

Deadpool heeft namelijk ook zijn gezicht laten zien in de film. Nu, niet echt Deadpool, maar Ryan Reynolds. Je weet wel, Detective Pikachu. Wanneer je de film kijkt, zal je opmerken dat het makkelijk is om Ryan Reynolds in de film te aanzien voor Deadpool, want hun gedrag is quasi een-op-een hetzelfde. In de film vertoont hij absurd gedrag en valt er amper met hem te praten aangezien hij van het punt afwijkt en nooit terugkeert naar wat hij eigenlijk bedoelde. Mocht je Game of Thrones nog niet gezien hebben, raad ik echter aan om niet te blijven zitten tot het einde. Hoewel ik niet de neiging heb om dingen te spoilen, doet Deadpool dat dan weer wel.

Kevin Hart

Als tweede verrassende personage kwam Kevin Hart plots in beeld. Wat hij uitkraamde was echter wat moeilijker om te vatten. Maar dat is dan weer Kevin Hart zijn humor. Hij speelde dus als zichzelf, net zoals Ryan dat deed in de film.

De twee personages kwamen uit een onverwachte hoek voor mij aangezien ik niet echt iets wist over de film buiten het feit dat het over Hobbs en Shaw zou gaan (ja… de titel spreekt voor zich). Het feit dat Kevin en Ryan “zichzelf” speelden in de film – of toch dat hun karakter sterk naar boven kwam – had een erg positief effect op mij en zorgde dat ik toch wel een aantal keer mijn moest lachen met wat er gaande was.

Verdict

Een spinoff waar ik nooit behoefte aan had om te zien, was toch wel één van de beste recente films die ik heb kunnen bezichtigen in de cinema. De franchise wijkt wat af van hun origineel idee. Maar daar is helemaal niets mis mee. Er zijn nog steeds een aantal erg dure auto’s te zien in de film en er wordt nog altijd geracet alsof hun leven ervan afhangt. Alleen gebeurt het ditmaal met veel meer actie. De actie en de chemie van de twee frennemies zorgen ervoor dat deze film zeker het kijken waard is.

En zo zie je mij, die alvast benieuwd is naar wat deze spinoff franchise nog verder zal brengen, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!