Skyrim in 2k19

Ik ben een Trophy hunter, vandaar dat de PS4 mijn “home” console is. Gisteren had ik nog 29 platinum trophies en ik dacht, hmm, als 30ste wil ik toch wel iets speciaals. Toen zag ik een trailer op E3.

Drums sloegen hard. Bergen vol sneeuw waren te zien tussen de vreselijke dichte mist. “Bethesda”, verschijnt er op het scherm. Een bekende melodie klinkt in de verte. Kippenvel verschijnt er op onze lichamen wanneer we op het scherm zien verschijnen: “Elder Scrolls VI”. Mocht je dit opnieuw willen beleven:

Toen dacht ik: “ahja, Skyrim!”. In mijn PS3 glory days ben ik bereidwillig begonnen aan het Skyrim-avontuur, maar opgegeven (al was ik wel al level 17 #proud). Tijd om dit opnieuw op te rapen met de remaster op de PS4, mijn 30e Platinum trophy.

A beginners guide to Skyrim

Mocht je op een andere planeet geleefd hebben en niet weten wat Skyrim precies is (alhoewel ik denk dat ze deze game zelf op andere planeten kennen), leg ik het eventjes kort uit. Het is een open-world game waar je kan gaan en staan waar je wil. Er zijn verschillende skills die je kan opbouwen door deze te gebruiken (zoals Destruction met Destruction spells, One-handed door te vechten met een One-handed weapon, …). Wat opmerkelijk is, is dat het level-up systeem niet werkt met exp, maar eerder met verschillende skills die je kan laten groeien waardoor je dan je “total” level omhoog kan brengen.

steamworkshop webupload previewfile 282996263 preview

Dan zijn er nog de Dragons die zorgen voor een heleboel epicness in de game. Jij speelt als de Dragonborn; iemand die de zielen van draken steelt en die gebruikt om je Thu’ums vrij te spelen. Eén van deze bekende “shouts” is toch wel Fas-Roh-Da. Dragons komen af en toe eens random aanvliegen, wat toch wel een leuk element is in de game. Je bent gezellig op een paardje aan het rijden en aan het genieten van het mooie-BOEM DRAGON.

Platinum

De platinum van Skyrim is niet moeilijk. Je kan makkelijk overpowered zijn en alle vijanden met gemak afmaken lategame. Het moeilijkste is toch wel het begin. Je skills hoog genoeg levelen om zo toch de goeie armor te krijgen en goeie spells te bemachtigen. Wat deze platinum wel is, is tijdrovend. Het heeft me toch wel een hele tijd gekost om deze platinum te bemachtigen. 50 Dungeons clearen, verschillende storylines spelen, 50 skill books lezen. Mocht je er ook voor willen gaan, ben je toch wel zoet voor een lange tijd.

Meest frustrerende Trophy

Afbeeldingsresultaat voor reader trophy skyrim
Eén van de vele skill books in Skyrim. Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vnQiXCZr6A8

De meest frustrerende trophy was toch wel de “Reader” trophy. 50 Skill books lezen. Terwijl je dungeons doet eens door de boeken bladeren is een grote hulp, en dat deed ik natuurlijk. Maar toen ik alles had gedaan wat ik moest doen had ik nog 6 skill books nodig. Het leuke (lees: irritante) is dat je niet 2 maal dezelfde Skill book kan lezen. Doorheen Skyrim liggen wel een aantal exemplaren van dezelfde boeken. Deze tellen dus niet mee. Dan heb ik maar een guide erbij gehaald om toch maar aan deze trophy te komen.

We were on a break!

Het was een avontuur dat ik alvast nooit zal vergeten. Een beter leven waarvan ik altijd droomde. Ik was zelf getrouwd met de dierbare Lydia. Hoe ze me altijd opnieuw “my Thane” noemde, het heeft toch iets.

Maar goed, ik vind open-world games altijd wat afschrikwekkend. Zoveel om te doen, té veel om te doen, maar toch heb ik doorgezet en de game uitgespeeld. Alhoewel ik afgeleid werd door Monster Hunter World tussendoor. Die afleiding was er omdat ik toch wel een pauze nodig had van de game. In het begin is het uiteraard zalig. Je wil vanalles gaan doen: op ontdekking gaan, questlines spelen, spells verzamelen enzovoort. Maar, na een tijdje had ik wel het gevoel dat het wat eentonig werd. Het gros van de quests leiden tot: “Die dude is slecht en zit in die dungeon, kill him plz?”. Eens mijn Destruction en Conjuration lvl 100 was, werd het wat eentonig om de dungeons te clearen.

De gameplay in Skyrim is goed. Zeker omdat je de vrijheid hebt om je eigen stijl te creëren. Je kan je eigen stijl bepalen en zelf volledig switchen van stijl. Het is ook mogelijk om een companion mee te hebben. You are never truly alone <3

oornljaohheldfdli4tx

Yay or nay?

Ik heb veel leuke momenten beleefd in deze game. Zelfs grappige. Velen hebben deze game een tijd geleden gespeeld, maar ik pas nu. Toch ben ik blij dat ik op mijn tanden heb gebeten om door te zetten, zelfs na een break. Het feit dat ik een break heb nodig gehad zegt al veel over de game. Zoals ik hierboven al zei, het werd me wat te eentonig, maar dat kan ook aan mij liggen. Misschien had ik me wat moeten variëren in verschillende vecht-tactieken om het wat interessanter te maken.

Ik snap waarom de game een cult classic geworden is. zeker met de mods (die ik niet heb gebruikt, cause… trophies) is het altijd leuk. Skyrim was er al vroeg bij met het open-world genre en dat is wat nieuwe franchises ook naar deze stijl brengt. Kijk maar naar The Legend of Zelda en Assassin’s Creed.

Voor mij is het toch wel een yay. Een aanrader voor degene die houden van de open-world games, maar ook voor degene die er nog niet zo vertrouwd mee zijn. Mocht je deze nog niet hebben is het een aanrader om te kopen op de Switch, Skyrim on the go!

En zo zie je mij, hopelijk ook jij, en mijn 31e platinum, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!