Wie had ooit gedacht dat onze kleine gele pluizenbol ooit in real-life zou te zien zijn op het grote scherm? Ik alvast niet! En dat wou ik voor geen geld missen. Bij deze dus mijn mening over de nieuwe film!

Pokémon in Real-Life

Iedere Pokémon-fan heeft zich wel eens voorgesteld hoe de Pokémon er zouden uitzien in onze wereld. Er zijn tal van concept arts te vinden op Deviantart en nog vele andere sites, maar niemand had verwacht dat er ooit een real-life movie zou komen met échte Pokémon in. En dat hebben ze verschrikkelijk goed gedaan.

De Pokémon leken ook allemaal echt. En zo schattig dat ik soms tranen in mijn ogen kreeg! Niet judgen…. Oké, soms kan het nog wat raar lijken als Pikachu aan het fronsen is.

detective pikachu sad pikachu

Maar dat is een kwestie van gewenning. Want we zijn nu eenmaal gewend om Pikachu enkel animated te zien of in 3D-vorm. Dit is de eerste keer dat ze zoiets deden. En het is zeker niet slecht! Ik ben zelf trots op de makers van deze film hoe goed ze de Pokémon verwerkt hebben in de echte wereld.

Je ziet ook geen vijf Pokémon in de film. Ohnee. Er zijn tientallen Pokémon te vinden in de film. Sommigen krijgen ook niet echt screen-time maar, zijn wel te zien in de achtergrond of fladderen ergens in de lucht. Dus als je een oog voor detail hebt, probeer maar eens alle Pokémon te spotten.

Naast Pokémon zien we ook catch-mechanics, Pokémon die evolueren en Pokémon battles. Alles wat je wil als fan dus.

Story (spoiler free)

Je weet, aan de hand van de titel alleen al, dat de film niet gaat over Ash die zijn eerste Pokémon krijgt en een Pokémon-meester wil worden (die hij nog altijd niet is, op dit moment zit hij eigenlijk op school om over Pokémon te leren in de serie….verre van een “meester” dus.). Maar de film spreekt niet over Ash. De ster van de show is Detective Pikachu.

Heel eventjes wordt in het begin van de film de catch mechanics getoond en gepraat over Pokémon Trainers. Maar al snel wordt dit aan de kant geslingerd, omdat dit iets is wat we al kennen. En eigenlijk ziet het er ook best wel gaaf uit, maar ik ben blij dat het verhaal anders is dan wat we gewend zijn. Dit is niet wat we gewend zijn van Pokémon. En dat is misschien wel nodig wanneer je een game-franchise wil omvormen naar een film.

Sounds familiar?

detective pikachu

Ik praat dan misschien wel over “iets nieuws”, maar eigenlijk is de film gebaseerd op een spin-off Pokémon game voor de 3DS die dezelfde titel deelt als de film. Deze game kwam uit 3 februari 2016. Al een tijdje geleden dus. En om eerlijk te zijn sprak de game me niet echt aan. De game en de film delen wel hetzelfde verhaal, alleen heb ik al via een aantal betrouwbare bronnen vernomen dat de film wel heel wat duidelijker is dan de game.

De game zelf heb ik niet gespeeld. Ik ben ook niet van plan om deze onmiddellijk te kopen. Ooit wel eens, aangezien ik elke Pokémon-game koop. Maar als je de game hebt gespeeld, ken je het verhaal van de film eigenlijk wel.

Slot

Ik vond het een fantastische ervaring om deze film op het grote scherm te bekijken. Of er een tweede film van komt valt natuurlijk af te wachten, alhoewel er al veel gefluisterd wordt dat die eraan komt. En er werd zelf al gesproken van een Smash-Universe. Hopelijk leef ik lang genoeg om dat mee te maken.

Ik ben ongelooflijk blij dat er eindelijk een game-based film goed is. En ik ben nog tienmaal gelukkiger omdat het een Pokémon-film is. Pokémon is al altijd een deel van mij geweest en dat zal nooit veranderen. Deze film is elke fan zijn droom. Echte Pokémon, en een goed verhaal. Het enige wat ik nog kan vragen, is meer van dit.

Zo zie je mij, die stiekem hoopt om een Smash Cinematic Universe, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!