Blijf niet hangen bij de vorige generatie

Dat de PlayStation 5 geplaagd wordt door enkele kinderziektes, valt niet te ontkennen. Een van die problemen is dat de PS5 in sommige gevallen de PS4-versie van een bepaalde game opstart in plaats van de betere PS5-versie. Gamers denken dus dat ze een PS5-versie spelen, terwijl ze simpelweg de versie van de vorige generatie spelen. Het is gelukkig makkelijk te controleren welke versie je speelt.

Het lijkt erop dat de PlayStation 5 in sommige gevallen standaard de PS4-versie van een bepaalde game opstart in plaats van de betere PS5-versie, zo meldt VG247. Het probleem doet zich vooral voor bij Call of Duty: Black Ops Cold War, maar bijvoorbeeld ook bij Assassin’s Creed: Valhalla en Watch Dogs: Legion.

Ontwikkelaar Activision roept alle PS5-gebruikers op om even te controleren welke versie van de game gespeeld wordt. Het wordt namelijk niet standaard weergegeven op de interface van de PS5. De controle doe je als volgt:

  • Selecteer Call of Duty: Black Ops Cold War op je PlayStation
  • Scrol naar beneden en ga naar “Play”
  • Selecteer de drie puntjes en open het menu
  • Kies “PS5 | Full | Call of Duty: Black Ops Cold War”
  • Start de game

Controleer dus zeker even of je wel de next-gen versies van je games speelt wanneer je de PS5 deze week eindelijk ontvangt.

In dit artikel

call of duty black ops cold war boxart

Call of Duty: Black Ops Cold War

Ontwikkelaar: Treyarch / Raven Software

Uitgever: Activision

Platformen: Windows / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S

Releasedatum: 13/11/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!