Een volledige reset is niet langer nodig!

De PlayStation 5 heeft sinds zijn launch last van een hardnekkige bug waarbij downloads in je wachtrij niet willen starten. De enige oplossing leek te zijn om je PS5 volledig te resetten, maar Sony adviseert nu een andere oplossing.

De kans is groot dat je geen PlayStation 5 hebt kunnen bemachtigen, maar dat heeft ook een voordeel. Zo krijg je namelijk ook niet te maken met de kinderziektes. Een van de algemene problemen die heel wat mensen treft, is dat de downloadwachtrij vastloopt. Verschillende gebruikers ervaren de melding “Queued for download” of een andere foutboodschap wanneer ze een bepaalde game willen downloaden.

Het volledig resetten van je PlayStation 5 herstelt dat probleem, maar daarmee verlies je alle gegevens die op je console staan. Sony komt gelukkig met een andere oplossing. Er wordt aangeraden om je PlayStation 5 op te starten in de veilige modus en vervolgens te kiezen voor “Rebuild database”. Zorg er eerst voor dat je de laatste nieuwe softwareversie draait (de nieuwste versie kan je ook installeren via de veilige modus).

Hanteer volgende stappen om je PlayStation 5 op te starten in veilige modus (het is dezelfde methode als voor PS4).

veilige modus playstation 5

Heb jij dit probleem al ervaren? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!