Stadia krijgt het nog wat moeilijker

Microsoft blijft maar inzetten op Game Pass en de dienst van Microsoft groeit dan ook sneller dan ooit. Wanneer alle Game Pass games volgend jaar ook te spelen zijn via browsers, dan wordt het Xbox-ecosysteem werkelijk geopend voor iedereen. Niemand kan Microsoft stoppen!

Opnieuw slecht nieuws voor Google Stadia. De dienst had het sowieso al moeilijk om werkelijk voet aan grond te krijgen in de gaming industrie, maar toen kwam ook nog eens het nieuws dat Amazon Luna een nieuwe concurrent wordt. En alsof dat nog niet genoeg is, kondigt Microsoft nu aan dat ze begin volgend jaar xCloud gaan uitrollen voor iOS en Windows-computers.

Eindelijk ook op iPhone

Ondertussen is xCloud (eigenlijk heet het Game Pass Cloud Gaming ofzo, maar komaan) voor iedereen beschikbaar (in beta). Althans, voor iedereen die een Android-apparaat heeft. Op Apple-apparaten wordt de applicatie geblokkeerd door Apple omdat ze geen controle hebben over de games die worden aangeboden met xCloud. Tijdens de aankondiging van Luna bleek dat Amazon dit systeem omzeilt met een browsergebaseerde oplossing en mogelijk is Microsoft daardoor geïnspireerd geraakt.

Bronnen hebben namelijk toegegeven aan Business Insider dat Xbox-baas Phil Spencer tijdens een meeting heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een browsergebaseerde oplossing om xCloud toegankelijk te maken op iPhone en iPad. Volgens The Verge moet die oplossing begin 2021 verschijnen. Er wordt niet vermeld of de browserversie ook toegankelijk zal zijn op andere apparaten (zoals Mac-computers), maar het is niet ondenkbaar dat dat in de toekomst wel het geval zal zijn.

Toch zal xCloud in 2021 ook te gebruiken zijn op Windows computers, want tijdens dezelfde meeting zou gesproken zijn over xCloud op PC. Phil Spencer noemde het een “geweldige opportuniteit” en ze willen Game Pass Cloud Gaming in 2021 op Windows 10 pc’s krijgen. Ondertussen is Microsoft intern al een eerste versie aan het uittesten van die Windows-applicatie.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!