Afgelopen nacht vond naar jaarlijkse gewoonte The Game Awards plaats en Microsoft maakte van de gelegenheid gebruik om een bommetje te droppen. Ze kondigden namelijk hun nieuwe console officieel aan. We nemen afscheid van de werktitel Project Scarlett en verwelkomen de Xbox Series X.

Beginnen doen we uiteraard met de officiële trailer van de nieuwe Xbox. Kippenvel gegarandeerd.

De Xbox Series X is zoals je ziet een enorm minimalistisch apparaat in tower-formaat. Dat is een voordeel wanneer je je Xbox Series X op je bureau hebt staan (zoals ondergetekende), maar een nadeel wanneer je je Xbox wil wegwerken in een tv-meubel (wat toch wel vaak het geval is bij een thuisconsole). Er is ook nog steeds een schijfstation aanwezig, dus het gaat niet om een digital-only console.

Brute kracht

Dat de Xbox Series X een monstersysteem wordt, mag duidelijk zijn. Phil Spencer, het hoofd van Xbox, claimt zelfs dat het nieuwe systeem vier keer de rekenkracht bevat van de Xbox One X, zonder dat het systeem hierdoor luidruchtiger of minder efficiënt wordt.

Intern vinden we een op maat gemaakte CPU die gebaseerd is op de AMD Zen 2. Qua opslag maakt de Xbox gebruik van NVMe SSD, wat moet resulteren in snellere laadtijden. Op grafisch vlak ondersteunt de Xbox Series X 8K, 120fps, ray tracing en een variabele refresh rate. Twee keer raden wie net tijdens Black Friday een 4K-monitor kocht…

Leuk allemaal, die theorie, maar hoe ziet het eruit in de praktijk? Daarvoor kan je onderstaande trailer van Hellblade II even checken. Deze werd namelijk volledig opgenomen in een game engine die op de console draait. Vergeet achteraf niet je opengevallen mond dicht te doen.

Vernieuwde controller

Ook de controller heeft wat veranderingen ondergaan. Qua uiterlijk leunt hij vooral dichter aan bij de Xbox Elite Controller, met name dan door het nieuwe D-pad. Qua omvang is de controller wat kleiner dan de huidige controller. Oplettenden zien ook dat er een share-knop aanwezig is om snel video’s en screenshots te delen, net zoals dat ook bij de PS4 kan. De controller zal niet alleen werken op de nieuwe Xbox, maar ook op de huidige Xbox One en Windows.

De nieuwe Xbox Series X zal rond de feestdagen van 2020 gelanceerd worden, met Halo Infinite als flagship launch title.

xbox series x

Nu is het vooral wachten op Sony, dat hopelijk binnenkort ook het design van de PlayStation 5 zal tonen!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!