Xbox-games spelen in je bed, vanaf nu kan het! Dankzij Xbox-consolestreaming is het namelijk mogelijk om Xbox-games te streamen naar je Android smartphone en tablet.

Reeds sinds oktober 2019 is consolestreaming beschikbaar voor Xbox Insiders in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nu kondigt Microsoft aan dat de feature beschikbaar is als preview voor Xbox Insiders in alle landen waar Xbox One beschikbaar is.

Wat is het?

Via Xbox consolestreaming is het mogelijk om Xbox One-games te runnen op je Xbox One en vervolgens de beelden door te sturen naar je smartphone. Je streamt dus geen games vanuit de cloud (in tegenstelling tot Google Stadia of het toekomstige Project xCloud), maar je draait de games lokaal op je eigen Xbox One console. Concreet bedien je dus je Xbox One console via je mobiele apparaat. Qua werking valt het dus vooral te vergelijken met PlayStation’s Remote Play. Het is voorlopig echter niet mogelijk om backwards compatible games (zoals Xbox 360 games of originele Xbox games) te spelen via consolestreaming.

Benodigdheden

Om aan de slag te gaan met Xbox consolestreaming dien je te voldoen aan de volgende vereisten:

  • Je hebt een Xbox One console
  • Je bent een Xbox Insider
  • Je hebt een smartphone of tablet met Android 6.0 of hoger en Bluetoothversie 4.0 of hoger
  • Je hebt een compatibele Xbox-controller met bluetooth
  • Je hebt een degelijke internetverbinding

Wellicht is het relatief eenvoudig om te voldoen aan alle bovenstaande eisen. Enkel de controller kan voor wat verwarring zorgen, want het is belangrijk om te weten dat niet elke Xbox One-controller over bluetooth beschikt. De nieuwere modellen wel, maar hoe weet je wat voor model je hebt? Dat maakt onderstaande graphic duidelijk:

xbox wireless controller bluetooth
Zo controleer je of je Xbox-controller al dan niet over bluetooth beschikt.

Ben je van plan om de consolestreaming vaak te gebruiken, dan is het wellicht handig om een grip te kopen zodat je je telefoon op je controller kan clippen.

Aan de slag met consolestreaming

Heb je alle eisen kunnen afstrepen, dan ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met de consolestreaming.

Hiervoor download je in eerste instantie de Xbox Insider Hub app op je console. Verder installeer je ook de Xbox Game Streaming (Preview) app op je Android-apparaat. Hier log je dan vervolgens in met je Xbox-account. Tot slot dien je enkel nog de stappen in de app te volgen om je draadloze controller te verbinden met je telefoon. Lees gerust alle stappen nog eens na via de Xbox-website.

Wie beschikt over Xbox Game Pass, kan dus vanaf nu GTA V spelen in bed. Grand Theft Auto V is namelijk de laatste nieuwe toevoeging aan Xbox Game Pass.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!