Xcloud komt eindelijk naar iOS

Microsoft klopt in een blogbericht op eigen borst en schotelt enkele indrukwekkende cijfers voor. Ook maken ze van de gelegenheid gebruik om hun strategie voor xCloud verder uit de doeken te doen.

Op Xbox Wire heeft Jerret West, CVP, enkele updates gedeeld over het Xbox ecosysteem. Jerret noemt de gigantische belangstelling voor de Xbox Series X|S tegelijkertijd verbluffend en bemoedigend. Microsoft merkt steeds meer belangstelling voor gaming. De afgelopen maand werden bijvoorbeeld meer dan 3800 verschillende games gespeeld. De betrokkenheid met Game Pass is ook meer dan verdubbeld en de Xbox Series X|S verkocht razendsnel uit (al is dat voor fans natuurlijk minder positief). Een ander leuk weetje is dat 40% van de nieuwe Xbox-gamers, op een Xbox Series S spelen.

Microsoft heeft met Xbox dan ook grootse plannen voor 2021. Het verder inzetten op cloud gaming is een groot onderdeel van hun strategie. In de lente van 2021 willen ze cloud gaming met Game Pass Ultimate beschikbaar maken voor Windows PC via de Xbox app en browser, maar ook via iOS. Apple hield de uitrol van xCloud op iOS tegen omdat het ingaat tegen hun beleid, maar Microsoft heeft nu een omweg gevonden. Net zoals Amazon Luna, zullen iOS-gebruikers kunnen terugvallen op hun mobiele browser om games te streamen. Xcloud zal ook verder worden uitgerold naar andere landen, zoals Australië, Brazilië, Japen en Mexico.

Aangezien Microsoft vermeldt dat xCloud naar browsers komt, lijkt er geen reden te zijn om aan te nemen dat het enkel zal werken op Windows-apparaten. Met een beetje geluk kunnen dus ook Mac-gebruikers aan de slag met de service.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!