De PlayStation 5 komt eraan (ook al weten we er nog niet veel over) en als we de geruchten mogen geloven zal de nieuwe controller niet drastisch verschillen van de vertrouwde DualShock 4 controller. Dat heeft als voordeel dat bestaande accessoires wellicht gewoon gebruikt kunnen worden op de DualShock 5, zoals een nieuw accessoire om je controller draadloos op te laden.

Er worden aan de lopende band patenten geregistreerd en het wil dus niet zeggen dat we er ooit een concrete toepassing van zullen zien, maar we kunnen er wel bij wegdromen. Dat kan bijvoorbeeld bij een patent van Sony voor een accessoire om je DualShock controller draadloos op te laden. In plaats van steeds een kabel te moeten verbinden, kan je de controller zo gewoon in een docking station plaatsen om deze op te laden. Net zoals je al jaren doet met je elektrische tandenborstel.

De technologie is dus niet rechtstreeks verwerkt in de controller, maar wordt toegevoegd aan een bestaande controller via een accessoire. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het ook dienst doet als extra ‘battery pack’ waardoor de batterij van de DualShock 4 (en later de DualShock 5) dus langer meegaat.

sony dualshock wireless charging

Tot slot zou het accessoire ook knoppen bevatten, analoog aan het bestaande Back Button Attachment van Sony waarmee je verschillende acties aan de knoppen kan toewijzen. Het patent werd reeds in de zomer van vorig jaar geregistreerd, maar de documenten zijn pas net openbaar gemaakt. Sony heeft dus in ieder geval al wat tijd gehad om het plan verder te concretiseren, maar toch blijft het onduidelijk of dit concept zich ooit in de realiteit zal tonen.

sony dualshock wireless charging

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!